5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljActivitatea Filantropia revine la normal. Unele secţii se mută

Activitatea Filantropia revine la normal. Unele secţii se mută

Activitatea Spitalului Clinic Municipal Filantropia revine, începând de astăzi, la normal. Se reia activitatea în toate secţiile pentru pacienţii non Covid.

Unitatea medicală a făcut şi unele schimbări în ceea ce priveşte secţiile şi anunţă pacienţii că secţia Cardiologie şi Compartimentul Primiri Urgenţe se mută la sediul din Sărari.

“Începând de astăzi ne reluăm activitatea pentru toate secţiile şi pentru pacienţii non Covid. Secţiile din locaţia Sărari: de Cardiologie, secţiile de Medicală, Diabet-Endocrine şi de Recuperare Medicală vor funcţiona pentru pacienţi non Covid, dar se va păstra, în continuare, un sector pentru pacienţii suspecţi şi confirmaţi cu Covid, cu circuite separate. Secţia Cardiologie şi Compartimentul Primiri Urgenţe au fost mutate la locaţia din Sărari. Aşadar, în prezent, pacienţii care se prezintă la Urgenţe trebuie să meargă acolo”, transmite Liviu Radu, managerul Filantropia.

Clinica de Pediatrie este şi ea deschisă pentru pacienţii non Covid, dar şi acolo există circuite separate pentru pacienţii Covid.

Ambele ambulatorii – atât cel pentru adulţi, cât şi cel pentru copii – funcţionează în regim normal.

Recuperare pentru pacienţii care au fost infectaţi cu Covid

O noutate este că în cadrul Clinicii de Recuperare Medicală, pacienţii beneficiază acum şi de recuperare post-Covid. Astfel, cei care au fost infectaţi cu virusul Sars-Cov2 şi prezintă simptome persistente se pot prezenta în ambulatoriul de specialitate, unde vor fi evaluaţi, iar medicul va stabili protocolul de urmat.

Aproximativ 10% din capacitatea Spitalului este dedicată, în acest moment, pacienţilor suspecţi sau pozitivi Covid, cu posibilitatea de a fi crescută în funcţie de nevoi, precizează conducerea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS