2.6 C
Craiova
duminică, 27 noiembrie, 2022
Știri de ultima orăSanatatePfizer speră să lanseze un medicament experimental anti-Covid, pentru a trata boala de la primele simptome

Pfizer speră să lanseze un medicament experimental anti-Covid, pentru a trata boala de la primele simptome

Un medicament experimental al Pfizer pentru tratarea Covid-19 de la primele simptome ale bolii ar putea fi disponibil la sfârşitul acestui an. Anunțul a fost făcut marţi de directorul general al grupului farmaceutic american, Albert Bourla, transmite CNBC, citată de News.ro.

Compania, care a dezvoltat primul vaccin pentru Covid-19 autorizat în SUA, împreună cu compania germană BioNTech, a început în martie un studiu clinic în fază incipientă care testează o nouă terapie antivirală pentru această boală.

Face parte dintr-o clasă de medicamente care acţionează prin inhibarea unei enzime

Medicamentul face parte dintr-o clasă de medicamente care acţionează prin inhibarea unei enzime pe care virusul trebuie să o multiplice în celulele umane.

Inhibitorii de protează sunt utilizaţi pentru tratarea altor agenţi patogeni virali precum HIV şi hepatita C.

Medicamentul ar putea fi distribuit în SUA până la sfârşitul anului

Dacă studiile clinice merg bine şi Administraţia pentru Medicamente şi Alimente (FDA) îl va aproba, medicamentul ar putea fi distribuit în SUA până la sfârşitul anului, a declarat Bourla la emisiunea ”Squawk Box” de la CNBC.

Experţii în sănătate spun că medicamentul, administrat pe cale orală, ar putea schimba jocul, deoarece persoanele nou infectate cu virusul îl pot folosi în afara spitalelor.

Medicamentul va împiedica evoluţia bolii şi va preveni internarea în spital

Cercetătorii speră că medicamentul va împiedica evoluţia bolii şi va preveni internarea în spital. Pe lângă acest medicament, Pfizer testează vaccinul său la copii cu vârste cuprinse între 6 luni şi 11 ani.

Vaccinarea copiilor este crucială pentru a pune capăt pandemiei de coronavirus

Vaccinarea copiilor este crucială pentru a pune capăt pandemiei de coronavirus, spun oficialii din sectorul sănătăţii publice şi experţii în boli infecţioase.

Compania a cerut FDA să îi extindă autorizaţia de vaccinare la adolescenţi

La începutul acestei luni, compania a cerut FDA să îi extindă autorizaţia de vaccinare la adolescenţi cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, după ce s-a constatat într-un studiu clinic că vaccinul are o eficacitate de 100%.

Bourla a declarat marţi că este ”foarte optimist” că FDA va aproba utilizarea vaccinului la adolescenţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS