17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCare sunt cele mai bune fructe pentru sănătate și siluetă

Care sunt cele mai bune fructe pentru sănătate și siluetă

Pentru a pierde în greutate, poți valorifica proprietățile anumitor fructe care, dacă sunt consumate în mod corespunzător, te ajută să dai jos kilogramele în plus și să-ți îmbunătățești starea generală de sănătate.

Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai bune fructe pentru siluetă? Poate știi deja că este foarte greu să slăbești și să îți menții noua greutate. Stresul, efectul „yo-yo” sau schimbările din rutina zilnică pot avea urmări neplăcute atunci când vine vorba de păstrarea siluetei obținute cu mari sacrificii.

O dietă bogată în fructe și legume poate reduce semnificativ riscul de boli de inimă, cancer, diabet, arată numeroase studii.

Lămâia este printre cele mai bune fructe pentru siluetă

Lămâile ocupă primul loc în topul celor mai sănătoase fructe, urmate de căpșune, portocale, grepfrut

Vorbim adesea pe pagina noastră despre beneficiile lămâii. Zeama de lămâie este bogată în vitamina C. Acest nutrient important este benefic pentru sănătatea ficatului. Un ficat sănătos este echivalent cu un metabolism optim. Ca bonus, organismul va digera mai bine mâncarea și va fi capabil de o absorbție mai bună a nutrienților.

Lămâia ajută la detoxifierea corpului, stimulând eliminarea toxinelor prin urină. Acest fruct citric este sățios și combate constipația.

Căpșunele sunt diuretice și conțin antioxidanți puternici

Când te gândești la căpșuni, probabil îți imaginezi un desert decadent, bogat în calorii. În realitate, acest fruct te ajută să slăbești. Căpșunele conțin foarte puțin zahăr, dar sunt pline de vitamine. În plus, acestea sunt diuretice și conțin antioxidanți puternici. Combat retenția de apă. Sunt bogate în fibre care tratează constipația. Sunt sățioase și au proprietăți antiinflamatoare.

Merele verzi stimulează arderea grăsimilor

Toate merele sunt sănătoase, însă cele verzi sunt mai bogate în acid fenolic și flavonoide. Astfel, merele verzi sunt excelente pentru reglarea glicemiei. 

Iată câteva dintre proprietățile benefice ale acestor fructe: Merele verzi sunt bogate în antioxidanți. Te ajută să reduci nivelul de colesterol rău sau LDL. Accelerează metabolismul. Stimulează arderea grăsimilor.

Afinele conțin fibre insolubile

Afinele sunt foarte hrănitoare și au puține calorii. Dacă mănânci 10-20 de afine pe zi, acestea sunt suficiente pentru un aport considerabil de vitamina C, potasiu și antioxidanți. Afinele conțin fibre insolubile, ideale pentru îmbunătățirea digestiei. Aceste fructe micuțe sunt bogate și în taninuri, care au un efect astringent.

Important de reținut este că poți consuma câte afine vrei, fără să îți faci griji în privința îngrășatului. Aceste fructe sunt sățioase și extrem de versatile în bucătărie.

Rodia, beneficii incredibile pentru organism

Rodia conține antioxidanți puternici. Aceștia au beneficii incredibile pentru organism: îmbunătățesc circulația la nivelul inimii și previn formarea depozitelor de grăsime în artere. Deși rodia este un fruct de toamnă, merită să aștepți să fie disponibilă pe piață pentru a profita de toate beneficiile oferite. Consumul de rodii previne acumulare grăsimii în zona abdominală. Rodia este bogată în fibre, este antiinflamatoare și ajută la eliminarea colesterolului rău sau LDL.

Grepfrut protejează organismul de inflamații

Flavonoizii din acest grepfrut protejează organismul de inflamații și sprijină dezvoltarea normală a oaselor. În plus, studii recente au arătat că un consum regulat de grepfrut poate reduce riscul de cancer de sân sau leucemie.

Coacăzele sunt benefice funcţionării optime a creierului

Conţin puţine calorii, deci ajută la scăderea în greutate. Mai mult, ele ajută organismul să lupte împotriva hipertensiunii arteriale şi sunt benefice funcţionării optime a creierului.

Ananas poate avea efect anticancerigen

Ananasul este bogat în bromelaină, subtanță care ajută în procesul de slăbire și poate avea inclusiv efect anticancerigen. De asemenea, conțin magan, un mineral important pentru sănătatea oaselor și a țesuturilor.

Bananele sunt o sursă de fibre şi potasiu

Bananele sunt o sursă de fibre şi potasiu, dar conţin şi carbohidraţi, care dau energie corpului. Bananele sunt fructele cele mai recomandate persoanelor care au o viaţă activă. Nu degeaba vedem sportivii consumând banane.

Murele sunt bogate în antioxidanţi

Murele sunt bogate în antioxidanţi, substanţe care asigură îmbătrânirea sănătoasă a organismului, mai ales în timpul dietelor. Pe lângă antioxidanţi, murele conţin o mulţime de vitamine cunoscute pentru capacitatea de reducere a riscului de cancer şi boli de inimă: vitaminele B1, B2, C şi E.

În concluzie, nu ezita să profiți de beneficiile acestor fructe pentru a-ți îngriji sănătatea și silueta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS