Fiecare centru de vaccinare va avea, începând cu 1 aprilie, afișat tipul de vaccin în platforma de programare, a anunțat marți medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare. De asemenea, în platformă va fi disponibilă și o estimare a timpului până la vaccinare pentru persoanele aflate pe lista de așteptare, mai spune Valeriu Gheorghiță.
Continuarea raportării și monitorizării tuturor reacțiilor adverse la vaccinurile împotriva COVID-19 este foarte importantă, iar link-ul pentru raportarea reacțiilor adverse este disponibil pe site-ul rovaccin, a subliniat oordonatorul campaniei de vaccinare, potrivit HotNews.
Peste 775.200 de persoane, înscrise în acest moment pe listele de așteptare din platforma de programare
Peste 775.200 de persoane sunt înscrise în acest moment pe listele de așteptare din platforma de programare, iar 41.325 de persoane dintre cele înscrise pe listele de așteptare au fost programate la vaccinare. Cele mai multe persoane înscrise pe lista de așteptare sunt în București, Cluj și județul Prahova.
Peste 90.000 de persoane au fost notificate prin SMS
Peste 90.000 de persoane au fost notificate prin SMS și au la dispoziție 24 de ore pentru a confirma programarea la vaccinare.
În momentul acesta mai sunt 3 țări – Danemarca, Finlanda și Norvegia – care au menținut, temporar, suspendarea vaccinării cu vaccinul Astra Zeneca, mai spune medicul Valeriu Gheorghiță.
Vor fi disponibile centre mobile de vaccinare
Începând din luna aprilie, o altă noutate a campaniei de vaccinare este aceea că vor fi disponibile centre mobile de vaccinare, în zonele cu rată ridicată de infectare. De asemenea, medicii de familie vor fi și ei implicați în campania de vaccinare.
1,7 milioane de români s-au vaccinat până acum
1,7 milioane de români s-au vaccinat până acum, de la debutul campaniei, potrivit medicului Valeriu Gheorghiță.
145.000 de angajați din învățământ sunt vaccinați – peste 40%.
32.271 de persoane s-au vaccinat în centrele MAI, ceea ce înseamnă mai puțin de 2% dintre cei vaccinați la nivel național.
8.912 reacții adverse au fost raportate până acum
8.912 reacții adverse au fost raportate până acum. Rata de raportare este de 3,4 la 1.000 de doze de vaccin.