10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSanofi începe testele pe oameni pentru al doilea vaccin anti-COVID

Sanofi începe testele pe oameni pentru al doilea vaccin anti-COVID

Grupul farmaceutic francez Sanofi a anunţat vineri lansarea primelor teste pe oameni pentru cel de-al doilea proiect de vaccin pe care îl dezvoltă împotriva COVID-19. Primul este încă în faza de testare, după ce dezvoltarea sa a rămas în urmă.

„Sanofi şi Translate Bio”, o companie de biotehnologie americană asociată cu cea franceză, „încep un studiu clinic 1/2 consacrat vaccinului lor candidat împotriva COVID-19 pe bază de ARN mesager”, a anunţat grupul într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Testele de fază 1 şi 2 sunt primele efectuate pe oameni în cadrul dezvoltării unui tratament

Testele de fază 1 şi 2 sunt primele efectuate pe oameni în cadrul dezvoltării unui tratament. Scopul lor este de a verifica dacă tratamentul nu este periculos şi de a oferi primele informaţii privind eficacitatea acestuia. Faza a 3-a, efectuată pe mai mulţi pacienţi, este cea care face posibilă determinarea eficacităţii vaccinului.

Sanofi va realiza aceste prime teste pe 415 persoane

În cazul acestui al doilea vaccin-candidat, Sanofi va realiza aceste prime teste pe 415 persoane şi aşteaptă primele rezultate pentru al treilea trimestru în vederea lansării fazei următoare.

Acest proiect de vaccin funcţionează pe principiul ARN-ului mesager

Acest proiect de vaccin funcţionează pe principiul ARN-ului mesager, o tehnologie inovatoare care stă şi la baza vaccinurilor Pfizer/BioNTech şi Moderna, deja autorizate în Uniunea Europeană şi în Statele Unite.

Este cel de-al doilea vaccin dezvoltat de Sanofi împotriva coronavirusului

Acesta este cel de-al doilea vaccin dezvoltat de Sanofi împotriva coronavirusului. Primul, creat împreună cu firma britanică GSK, funcţionează diferit, pe baza unei proteine recombinante.

Dezvoltarea sa a întârziat însă câteva luni, iar testarea este doar în faza a 2-a. Grupul speră să-l poată lansa la sfârşitul anului 2021.

Sanofi va ajuta, de asemenea, la îmbutelierea vaccinurilor anti-COVID-19 dezvoltate de alte grupurile Pfizer şi Johnson & Johnson, al cărui vaccin tocmai a fost autorizat în UE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS