10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateAlimente care îți fac corpul să miroasă grozav

Alimente care îți fac corpul să miroasă grozav

Te-ai simțit vreodată inconfortabil din cauza modului în care miroși? A avea un miros neplăcut al corpului poate fi jenant. În timp ce mirosul nostru este dictat, în principal, de genetică, acesta poate fi cauzat sau amplificat și de alimentele pe care le consumăm.

În ziua de azi, când tot mai mulți devin sceptici în ceea ce privește compoziția deodorantelor și a săpunurilor, soluția poate fi mult mai aproape, chiar în bucătăria ta.

Pentru respirație urât mirositoare

Atunci când interlocutorului tău îi miroase gura, îți piere orice chef de discuții. De obicei halena provine de la problemele cu cavitatea bucală sau unele de natură gastrică. Dacă vrei să scapi rapid de mirosul de usturoi, iată ce trebuie să consumi.

Bea ceai verde cu scorțișoară

Ceaiul conține ingrediente antibacteriene, iar scorțișoara are uleiuri esențiale care luptă cu mirosurile neplăcute.

Mănâncă mentă, pătrunjel sau coriandru

Mănânca mentă, pătrunjel, busuioc, mărar sau coriandru, dar să fie proaspete. Toate acestea maschează chiar și mirosul de ceapă sau de usturoi
Dacă ții neapărat să mănânci mujdei, deși știi că ai o întâlnire imediat după aceea, bea lapte în timpul mesei. Asta pentru că acesta va neutraliza orice miros urat.

Alimentele bogate în vitamina C omoară germenii

Alimentele bogate în vitamina C, cum ar fi citricele sau fructele de pădure, omoară germenii. Alimentele crocante și pline de fibre, cum sunt merele, morcovii și țelina, îndepărtează mizeria rămasă între dinți. Servește gutui la deșert și ai scăpat de probleme.

Miros corporal urât

Poți să renunți la deodorante dacă incluzi în meniul tău următoarele:

Citrice – contin multe fibre care se mișcă lent prin organism și elimină astfel toxinele din organism
Iaurt – reface flora bacteriană saprofită
Ceai de salvie – spală-te cu el în zonele cu probleme
Ceai de mentă – ajută la procesul digestiv
Busuioc – reglează digestia, are efect detoxifiant
Scorțisoara, cuișoarele, nucșoara – condimentele parfumate de bază pentru dulciuri ajută corpul să degaje un miros plăcut
Pește – proteinele din carne albă sunt digerate mai ușor decât cele din carne roșie
Uleiuri presate la rece – contribuie la drenajul hepatic și la curățărea vezicii biliare

Picioare urât mirositoare

Nu prea ai ce mânca pentru a scăpa de mirosul urât al picioarelor, dar există câteva remedii naturiste care se pot folosi local:
Infuzie de ceai negru sau verde, în care îți ții picioarele la înmuiat pentru 10 minute
Amidonul de porumb presărat în pantofi absoarbe transpirația
Oțetul de mere usucă transpirația și omoară bacteriile. Fă un amestec din jumătate de cană de oțet cu un sfert de litru de apă caldă și înmoaie-ți picioarele în acest lichid pentru 20 de minute, de două ori pe săptămână.
Câteva linguri de zeamă de lămâie adăugate în apă călduță în care să-ți înmoi picioarele te scapă de miros
masează-ți picioarele înainte de culcare cu ulei de lavandă.

Alimente care îţi fac zona intimă să miroasă mai frumos

E un subiect pe care multe femei se feresc să-l abordeze dar care rămâne, totuşi, unul de mare interes pentru orice femeie. Aşadar, cum îţi păstrezi sănătatea în zona intimă?

Ananasul îndepărtează mirosurile neplăcute din zona genitală

Cel puţin aşa se crede, deşi acest lucru nu a fost demonstrat ştiintific. Multe femei cred că acest fruct conferă un gust şi un miros plăcute zonelor intime. Dacă aveţi aceste convingeri, nu ezitaţi să consumaţi cantităţi mari de ananas.

Carnea roşie face mirosurile mai puternice

Consumul de carne roşie duce la o transpiraţie mai abundentă şi, deci, la mirosuri mai neplăcute. Părţile intime pot avea un miros mai neplăcut după câteva ore în care aţi mâncat, de exemplu, carne de vită. O explicaţie ar putea fi modificarea PH-ului vaginal, fapt demonstrat şi în urma unor studii.

Alimente precum usturoi, ceapă sau asparagus pot afecta miresmele din părţile intime

Tot transpiraţia este de vină şi aici. Se ştie că alimentele cu miros puternic schimbă mirosul transpiraţiei, făcându-l şi mai neplăcut, si, prin urmare, zonele genitale sunt şi ele afectate.

Zahărul poate irita zona vaginală

Explicaţia în acest caz este destul de stufoasă. Bacteriile din flora intestinală se „hrănesc” cu anumite componente din zahăr şi astfel cresc şi se înmulţesc mai repede. Este valabil şi pentru cele benefice, dar şi pentru cele care cauzează iritaţii.

Iaurturile cu probiotice previn infecţiile genitale

Iaurturile care conţin probiotice sau suplimentele scad considerabil riscul infecţiile din zona vaginală. Medicii chiar recomandă consumul lor pacientelor care suferă sau candidoză sau alte afecţiuni din zona intimă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS