10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatatePeste 4.000 de români s-au infectat cu SARS-COV-2 după ce s-au vaccinat

Peste 4.000 de români s-au infectat cu SARS-COV-2 după ce s-au vaccinat

Coordonatorul campaniei nationale de vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiță, a declarat că protecția completă împotriva coronavirusului se atinge după 7-14 zile de la a doua doză de vaccin, astfel că persoanele care se vaccinează nu trebuie să se relaxeze prea devreme.

„Persoanele diagnosticate cu infecție după prima doză sau a doua doza:

  • Până pe 21 februarie, un număr de 3.969 de persoane adică 0,49% din persoanele vaccinate cu prima doză au fost testate pozitiv cu virusul SARS-COV-2. Mediana timpului scurs de la vaccinarea cu prima doză până la depistarea infecției a fost de 7 zile, ceea ce înseamnă că au fost diagnosticate în perioada de timp în care nu a apărut anticorpii protectori.
  • După a doua doză un număr de 446 persoane adică 0,08% din totalul persoanelor vaccinate cu două doze au avut un test pozitiv cu virusul SARS-COV-2. Mediana timpului scurs de la administrarea celei de-a doua doze până la testul pozitiv a fost de 4 zile.
  • Reamintesc ca beneficiile vaccinului ating valoarea maximă la cel puțin 7, 10, 14 zile în functie de tipul vaccinului după administarea celei de-a doua doza. Accentuez nevoia păstrării măsurilor de protecție pentru că altfel putem avea un fals sentiment de siguranță și să ne expunem în fața infecției cu SARS-COV-2”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS