-4.9 C
Craiova
joi, 9 februarie, 2023
Știri de ultima orăSanatateÎn lume circulă peste 4.000 de variante ale noului coronavirus, spune un oficial britanic

În lume circulă peste 4.000 de variante ale noului coronavirus, spune un oficial britanic

În lume circulă, în prezent, circa 4.000 de variante ale noului coronavirus care provoacă COVID-19. De aceea, toţi producătorii de vaccinuri, inclusiv Pfizer şi AstraZeneca, încearcă să-şi îmbunătăţească vaccinurile deja produse, a declarat joi un oficial britanic.

„Este foarte improbabil ca vaccinul actual să nu fie eficace în privinţa variantelor, fie ele din Kent (comitat din Anglia), fie altele. Mai ales când este vorba de îmbolnăviri grave şi spitalizare”, a susţinut pe Sky News Nadhim Zahawi, subsecretar de stat responsabil pentru implementarea vaccinurilor anti-COVID-19, potrivit Reuters.

Toţi producătorii analizează cum îşi pot îmbunătăţi vaccinurile

„Toţi producătorii, Pfizer-BioNTech, Moderna, Oxford-AstraZeneca şi alţii analizează cum îşi pot îmbunătăţi vaccinurile. Asta pentru a se asigura că suntem pregătiţi pentru orice variantă. Sunt circa 4.000 de variante în lume de COVID-19 în momentul de faţă”, a subliniat oficialul britanic.

O mică minoritate din variantele de virus apărute prezintă probabil mutaţii importante

Doar o mică minoritate din variantele de virus apărute prezintă probabil mutaţii importante şi pot modifica virusul în mod apreciabil, a indicat British Medical Journal.

„Avem cea mai mare industrie de secvenţiere a genomului – circa 50% din industria mondială de secvenţiere a genomului. Ţinem un registru al tuturor variantelor. În feleul acesta suntem gata să răspundem, fie în toamnă, fie mai târziu la orice provocare pe care ar putea-o aduce virusul şi să producem următorul vaccin”, a conchis Zahawi.

Noul coronavirus a ucis de la depistarea sa, la finele lui 2019, mai mult de 2,2 milioane de oameni

Potrivit cifrelor Universităţii de Medicină Johns Hopkins, noul coronavirus a ucis de la depistarea sa, la finele lui 2019, mai mult de 2,2 milioane de oameni. Asta dintr-un total de peste 104 milioane de oameni infectaţi, din populaţia globală de 7,7 miliarde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS