11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateA treia tranșă de vaccin Moderna va ajunge în România

A treia tranșă de vaccin Moderna va ajunge în România

O a treia tranșă de vaccin Moderna – 42.000 de doze – va ajunge vineri în România. Până acum, în țara noastră a fost folosit doar vaccinul Pfizer/BioNTech. Din cauza întârzierilor în livrarea acestuia au fost amânate de două ori programările pentru persoanele incluse în cea de a doua etapă a campaniei de vaccinare.

Potrivit Centrului de coordonare a vaccinării, transportul este asigurat de firma producătoare. Dozele de vaccin vor fi aduse la București pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare. În perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale, conform HotNews.

Astăzi de dimineață a început administrarea de vaccinuri Moderna

Astăzi de dimineață a început administrarea de vaccinuri Moderna, din cele două tranșe sosite până în prezent în România, a precizat sursa citată.

Recomandarea pentru vaccinul Moderna este de adiministrare în două doze

Recomandarea pentru vaccinul Moderna este de adiministrare în două doze, la interval de 28 de zile, pentru persoane cu vârsta de peste 18 ani. Cele două variante de vaccinuri, Pfizer și Moderna, sunt foarte asemănătoare. Eficacitatea este aproximativ aceeași.

Vaccinul BioNTech Pfizer are o eficacitate de 95% în prevenirea bolii COVID-19. Vaccinul Moderna are o eficacitate de 94,1%. Ambele vaccinuri utilizează tehnologia ce se bazează pe ARN mesager.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS