13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateLa UMF Craiova se va înființa un centru pentru depistarea cancerului colorectal

La UMF Craiova se va înființa un centru pentru depistarea cancerului colorectal

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Cosmin Vasile, a participat joi, la sediul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) din Craiova, la evenimentul care a marcat lansarea proiectului cu finanțare europeană „Servicii medicale performante de prevenție, diagnostic și tratament endoscopic în cancerul colorectal“.

În acest context, Cosmin Vasile a anunțat stabilirea unui parteneriat între CJ Dolj și UMF, în vederea înființării, la Craiova, a unui centru modern de instruire bazată pe simularea aplicată, în beneficiul studenților, dar și al medicilor rezidenți.

La conferința de lansare a proiectului „Servicii medicale performante de prevenție, diagnostic și tratament endoscopic în cancerul colorectal“ au mai participat rectorul UMF Craiova, prof. univ. dr. Dan Ionuț Gheonea, președintele Colegiului Medicilor Dolj, prof. univ. dr. Tudorel Ciurea, precum și reprezentanți ai consiliilor județene din regiunea Oltenia.

Demersul implementat de Universitatea de Medicină și Farmacie, în parteneriat cu Asociația Mereu Pentru Europa, va fi derulat timp de 3 ani și va avea un număr total de peste 50.000 de beneficiari, cu vârste cuprinse între 50 și 74 de ani, din județele Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS