11.2 C
Craiova
luni, 18 octombrie, 2021
Știri de ultima orăSanatateÎn România au fost vaccinate aproape 60.000 de cadre medicale. Cum se situează la acest capitol până acum

În România au fost vaccinate aproape 60.000 de cadre medicale. Cum se situează la acest capitol până acum

Potrivit datelor oficiale furnizate de Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, aproape 60.000 de cadre medicale au fost vaccinate în România până miercuri. Cu un al doilea vaccin aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului, cel al companiei Moderna, vaccinarea ar urma să crească și mai mult în perioada următoare, atât în țară, cât și la nivelul UE. Însă, cum se situează România la acest capitol până acum?

Miercuri, în ziua în care România a primit a treia tranșă de vaccinuri Pfizer/BioNTech, au fost vaccinate 16.945 de persoane. Astfel, numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 începând cu data de 27 decembrie a crescut la 58.554, potrivit Digi24.

CNCAV precizează că în ultimele 24 de ore au fost 66 reacții comune și minore

CNCAV precizează că în ultimele 24 de ore au fost 66 reacții comune și minore, dintre care: 28 de reacții de tip local, iar alte 38 generale. De asemenea, alte două reacții sunt în curs de investigare.

De la începutul celor aproape două săptămâni de vaccinare, numărul total de reacții adverse a fost de 202 reacții comune și minore, dintre care: 92 reacții locale cu durere la locul injectării, iar 110 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, anxietate, alergii de tip urticarie).

Autoritățile se așteaptă ca, odată cu demararea celui de-al treilea val de vaccinare, zilnic să fie imunizați 150.000 de români

Autoritățile se așteaptă ca, odată cu demararea celui de-al treilea val de vaccinare – pentru populația generală – care ar putea începe în luna aprilie, zilnic să fie imunizați 150.000 de români. Este o cifră optimistă, iar dacă acest trend va fi menținut, atunci toată populația României ar urma să fie imunizată în aproximativ 4 luni.

Au fost administrate peste 15 milioane de doze de vaccin în 35 de țări

Agenția Bloomberg transmite că au fost administrate peste 15 milioane de doze de vaccin în 35 de țări, iar vaccinarea celorlalte câteva miliarde va fi una dintre cele mai mari provocări logistice.

În SUA, până acum au fost administrate peste 5 milioane de doze

În Statele Unite ale Americii, vaccinarea a început pe 14 decembrie, iar până acum au fost administrate peste 5 milioane de doze dintre cele peste 17 milioane distribuite. Asta înseamnă o rată de vaccinare de 1,54 la fiecare 100 de locuitori. 

Potrivit datelor furnizate până la 31 ianuarie, China a vaccinat 4,5 milioane de persoane

Potrivit datelor furnizate până la 31 ianuarie, China a vaccinat 4,5 milioane de doze administrate, având o rată de vaccinare de 0,32.

Țara asiatică este urmată de Israel și de Regatul Unit al Marii Britanii, fiecare cu peste 1,3 milioane de doze, rata de vaccinare fiind de 15,14, respectiv 1,95.

Israelul, Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Marea Britanie și SUA, cea mai mare rată de vaccinare

Țările care au cea mai mare rată de vaccinare până acum sunt Israelul, Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Marea Britanie și SUA.

În analiza Bloomberg, România apare cu informațiile actualizate până la data de 4 ianuarie, cu peste 25.000 de doze administrate și o rată de vaccinare de 0,13.

Comisia Europeană negociază achiziționarea de vaccinuri în numele țărilor membre UE

Comisia Europeană negociază achiziționarea de vaccinuri în numele țărilor membre UE, iar până acum a încheiat contracte cu Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson&Johnson, Sanofi-GSK şi CureVac, fiind avută în vedere și semnarea unuia cu Novavax.

După ce în luna decembrie a aprobat vaccinul Pfizer/BioNTech, astăzi, Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat folosirea vaccinului produs de compania americană Moderna la nivelul Uniunii Europene. 

UE are asigurate până acum 2 miliarde de doze de vaccin

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a anunțat că UE are asigurate până acum 2 miliarde de doze de vaccin, la populație de aproape 450 de milioane.

„Mai mult decât suficient pentru a ne proteja pe toți”, a precizat ea.

Până acum, guvernele lumii și-au asigurat deja circa 8,25 de miliarde de doze de vaccin

Potrivit Bloomberg, până acum, guvernele lumii și-au asigurat deja circa 8,25 de miliarde de doze de vaccin, necesare pentru a imuniza peste jumătate din populația planetei, dacă dozele ar fi distribuite egal. Însă, țările sărace se vor chinui să prindă contracte, mai ales în condițiile în care vaccinurile necesită condiții speciale de depozitare și transport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Horoscop

BerbecCineva din anturaj încearcă să te implice într-un conflict....

ȘTIRI GdS