5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatatePrincipalul furnizor de vaccin gripal a livrat integral în România cantitatea de vaccin agreată cu autoritățile

Principalul furnizor de vaccin gripal a livrat integral în România cantitatea de vaccin agreată cu autoritățile

Mylan România (devenită parte a companiei Viatris), principalul furnizor de vaccin gripal în licitația națională de vaccinare antigripală în 2020, pentru campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătății, anunță că a livrat toată cantitatea de vaccin tetravalent agreată cu autoritățile din România și cu partenerii săi.

Mylan a finalizat livrarea cantității de vaccin tetravalent către furnizorii de servicii de sănătate publică la nivel național în săptămâna 22-27 noiembrie, potrivit HotNews.

Ministerul Sănătății a achiziționat, pentru campania de vaccinare gratuită, 3 milioane de doze de vaccin gripal

Mylan a livrat în acest sezon aproximativ 2,4 milioane de doze de vaccin gripal în cadrul contractului cu Ministerul Sănătății, pentru imunizarea persoanelor din categoriile de risc, fiind câștigătorul licitației de anul acesta. În total, Ministerul Sănătății a achiziționat, pentru campania de vaccinare gratuită, 3 milioane de doze de vaccin gripal.

Ministerul Sănătăţii a achiziţionat, pentru sezonul de iarnă 2020-2021, 3 milioane de doze de vaccin gripal, o cantitate dublă față de anul trecut.

Vaccinul este administrat gratuit în cabinetele medicilor de familie

Vaccinul este administrat gratuit în cabinetele medicilor de familie, iar campania de vaccinare gratuită se adresează persoanelor considerate a avea risc ridicat de îmbolnăvire: persoanele cu varsta peste 65 de ani; cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare; boli metabolice; copii şi bătrâni instituţionalizaţi; personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății și Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor.

De la Direcțiile de Sănătate Publică, vaccinul poate fi accesat de medicii de familie pentru campania de vaccinare, conform calendarului Ministerului.

„Disponibilitatea stocurilor a fost un subiect critic în acest an, deoarece, pe fondul pandemiei de COVID-19, compania a înregistrat o creștere a cererii pentru vaccin pentru a asigura protecția persoanelor cu risc ridicat de complicații provocate de gripă”, arată reprezentanții Mylan România.

Gripa sezonieră rămâne o problemă gravă de sănătate publică

Gripa sezonieră rămâne o problemă gravă de sănătate publică, poate avea forme severe și chiar provoca moartea în rândul categoriilor vulnerabile. Cea mai eficientă modalitate de prevenție este vaccinarea. Conform recomandării Organizației Mondiale a Sănătății, imunizarea de rutină – cum ar fi vaccinarea sezonieră antigripală – reprezintă o prioritate pentru a minimiza riscul excesiv de morbiditate și mortalitate cauzat de bolile prevenibile prin vaccinare, cum ar fi gripa, în contextul pandemiei COVID-19.

Vaccinurile împotriva gripei sunt sigure, eficiente și reprezintă principala măsură de prevenție a gripei

Vaccinurile împotriva gripei sunt sigure, eficiente și reprezintă principala măsură de prevenție a gripei şi de reducere a impactului epidemiei. Vaccinarea antigripală este în mod special recomandată pentru cei cu risc ridicat de a dezvolta complicații grave provocate de gripă, inclusiv femei însărcinate, copii cu vârsta între 6 luni și 5 ani, persoane cu afecțiuni cronice, persoane în vârstă și angajaţi din sistemul medical.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS