18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateSJU Craiova vrea relocarea secției ATI Covid într-o construcție modulară

SJU Craiova vrea relocarea secției ATI Covid într-o construcție modulară

Spitalul Județean de Urgență din Craiova intenționează să mute secția de terapie intensivă Covid într-o construcție modulară, lângă Unitatea de Primiri Urgențe. Spitalul a solicitat Consiliului Județean o suprafață de 1000 mp, pentru o perioadă de 10 ani, pentru acest demers.

Soluția, propusă pentru a respecta distanța dintre paturi fără a scădea capacitatea

Ca urmare a controalelor naționale în secția ATI, DSP a solicitat spitalului ca în termen de șase luni să mărească distanța dintre paturi la terapie, pentru că nu se respectă normele. Pentru a putea face acest lucru fără a afecta capacitatea secției, spitalul dorește să acceseze fonduri europene în valoare de 3 milioane euro.

„Pentru a realiza o construcție modulară, în care să fie relocat sectorul Covid al Clinicii ATI, a fost demarată elaborarea unui proiect în cadrul apelului de proiecte „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19” pentru proiectele de tip B – Crearea unor capabilități medicale mobile / formațiuni medicale mobile de diagnostic și tratament utilizate în combaterea răspândirii COVID-19 / spitale modulare rol 1, 2 și 3 / containere de logistică medicală. Construcția va fi amplasată în vecinătatea UPU, astfel încât pacienții în stare gravă, detectați pozitivi la infecția cu virusul Sars CoV2, să fie preluați imediat și să beneficieze de tratament specific”, transmite managerul SJU Craiova, Laurențiu Ivanovici.

10 paturi în plus pentru ATI Covid

Directorul SJU spune că, în acest fel, se pot respecta măsurile de conformare dispuse de DSP Dolj în privința distanțării paturilor și se poate și extinde numărul de paturi ATI Covid cu încă 10. „Prin implementarea acestui proiect, vom reloca ATI Covid în această construcție modulară. 20 paturi ATI Covid se vor muta din etajul 4, iar 10 vor fi în plus. 30 de pacienți în stare gravă, infectați cu Covid, vor fi tratați în acest sector.”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS