26.8 C
Craiova
duminică, 7 august, 2022
Știri de ultima orăSanatateÎn toată țara, mai sunt doar 80 de paturi la ATI

În toată țara, mai sunt doar 80 de paturi la ATI

În toată țara mai sunt doar 80 de paturi de terapie intensivă. Situația devine tot mai gravă în condițiile în care, la un platou de 8.000 – 9.000 de cazuri de infectare pe zi, în ATI ajung câte 300 de bolnavi.

„Situația în ATI se va degrada, pentru că acest platou este mult prea mare pentru capacitatea de terapie intensivă a României. Am văzut asta în zonele de focar, unde s-a ajuns ca mulți dintre pacienți să aștepte perioade lungi în camerele de gardă”, a medicul de terapie intensivă Radu Țincu, de la Spitalul Floreasca, potrivit Digi24.

Măsurile implementate au avut un anumit efect, reprezentat de stabilizarea numărului de îmbolnăviri

Măsurile implementate au avut un anumit efect, reprezentat de stabilizarea numărului de îmbolnăviri. Ele trebuie să aibă un efect mai puternic decât menținerea la un platou de 8.000 – 9.000 de cazuri de infectare cu coronavirus pe zi. Altfel, serviciile de ATI vor fi depășite, iar pacienții vor rămâne în afara secției, în camere de gardă sau vor fi duși în alte zone ale țării, unde vor mai fi locuri, a atras atenția medicul.

„Este esențial ca în următoarea perioadă să coborâm numărul de infectări”

„Cele 80 de paturi rămase sunt foarte puține, întrucât zilnic, la platoul existent, se va ajunge în câteva săptămâni la câte 300 de pacienți care vor avea nevoie de terapie intensivă. Este obligatoriu ca autoritățile să reevalueze eficiența măsurilor, dacă  sunt capabile doar să producă stabilizare pe platou, nu sunt suficiente. Un pacient în stare gravă are nevoie de două – trei săptămâni în terapie intensivă.  Este esențial ca în următoarea perioadă să coborâm numărul de infectări”, a subliniat Radu Țincu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS