17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSituaţie tensionată la SJU Craiova. 80 de angajaţi din UPU au solicitat concediu. Toate locurile din ATI Covid sunt ocupate

Situaţie tensionată la SJU Craiova. 80 de angajaţi din UPU au solicitat concediu. Toate locurile din ATI Covid sunt ocupate

80 de angajaţi au Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) de la Spitalul Judeţean din Craiova (SJUC) au făcut cereri către conducere pentru concediul de odihnă. Unitatea medicală se confruntă cu o situaţie din ce în ce mai dificilă. Cadrele medicale se plâng de epuizare, iar toate locurile din terapia intensivă Covid sunt ocupate. Conducerea spune că de săptămâna viitoare ar urma să încheie contracte de muncă pentru personal mediu şi face în continuare demersuri pentru angajări.

La Urgenţe, 80 de angajaţi au depus cereri pentru concediu

La Urgenţa spitalului, situaţia este delicată. Nu mai puţin de 80 de cadre medicale au depus cereri pentru a le fi acordat concediul de odihnă. Managerul spitalului spune că au fost aprobate şi că desfăşurarea activităţii nu va fi afectată.

„Sunt 80 de cereri pentru luna noiembrie şi nu se suprapun toate. Se asigură continuitatea pentru desfăşurarea activităţii în urgenţă. Nu este afectată activitatea sub nicio formă. Personalul este suprasolicitat, obosit, avem cele mai multe prezentări în urgenţă din toată regiunea. Pe perioada stării de urgenţă nu s-au acordat concediile de odihnă, personalul a fost solicitat în permanenţă. Nu şi-au luat concediile şi nu mai pot. Trebuie să le acordăm concediul, am aprobat cererile”, transmite Laurenţiu Ivanovici, directorul SJU Craiova.

Acesta spune, însă, că situaţia se va mai echilibra şi odată cu angajarea de noi cadre medicale. ” Avem o procedură de recrutare în curs şi mai angajăm asistenţi medicali. Aşteptăm Ordinului Ministerului pentru o altă procedură demarată acum o lună prin care am recrutat personal mediu. Aşadar, săptămâna viitoare ar trebui să putem încheia contracte de muncă pentru persoanele care au fost recrutate.”

Ivanovici admite că există şi alte secţii unde mai mulţi angajaţi au solicitat concediu de odihnă, dar nu în număr atât de mare.

Terapia intensivă este plină

Avalanşa de cereri de concediu vine într-o perioadă în care sistemul medical este suprasolicitat, iar locurile pentru pacienţii Covid sunt ocupate în multe dintre spitale. În secţia de terapie intensivă pentru Covid a spitalului judeţean din Craiova, toate paturile sunt ocupate. „Avem 20 de pozitivi în terapie intensivă Covid.” Spitalul a primit inclusiv un transfer de la Bucureşti.

Ivanovici a precizat că sunt în aşteptare şi alţi pacienţi de terapie intensivă suspecţi, care aşteaptă rezultatele testului Covid. „Dacă se pozitivează şi nu sunt locuri, vom solicita transfer către alte spitale”, menţionează managerul SJU Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS