10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatatePrimul vaccin american ar putea fi autorizat înainte de sfârşitul anului

Primul vaccin american ar putea fi autorizat înainte de sfârşitul anului

Compania Moderna anunţă că în decembrie ar putea primi autorizaţia de folosirea de urgenţă a vaccinului experimental COVID-19.

Directorul executiv al companiei de biotehnologie Moderna, Stéphane Bancel, a declarat că guvernul federal ar putea autoriza utilizarea de urgenţă a vaccinului experimental Covid-19 al firmei în decembrie, dacă se vor obţine rezultate intermediare pozitive în noiembrie, într-un studiu clinic amplu.

Bancel a declarat că rezultatele intermediare suficiente ale studiului durează mai mult, dar obţinerea autorizaţiei guvernamentale pentru vaccin poate dura până la începutul anului viitor, relatează MarketWatch.

Moderna, cu sediul în Cambridge, Massachusetts, are unul dintre cele mai importante vaccinuri anti Covid-19 în curs de dezvoltare, împreună cu un vaccin co-dezvoltat de Pfizer şi BioNTech Studiile mari din SUA pentru alte două vaccinuri Covid-19, de la Johnson & Johnson şi AstraZeneca , au fost întrerupte, în timp ce companiile investighează boli inexplicabile printre subiecţii studiaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS