3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCarantina ar putea fi redusă de la 14 la şapte zile, dacă testul iese negativ în a cincea zi

Carantina ar putea fi redusă de la 14 la şapte zile, dacă testul iese negativ în a cincea zi

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre o posibilă scurtare a perioadei de carantină pentru persoanele care vin în România din țări cu risc mare de infectare. Carantina ar putea fi redusă de la 14 la şapte zile, dacă testul iese negativ în a cincea zi. Acesta a mai precizat că, în prezent, sunt ocupate peste 550 din cele 1.050 de paturi din secțiile ATI.

Sunt încă doi copii la terapie intensivă, după ce băiețelul de 9 ani care a stat mai multe zile în stare gravă a fost externat, potrivit stiri.tvr.ro.

Este o supraaglomerare în București, Iași, Prahova, Vâlcea și Vaslui. Aici mai sunt puține locuri pentru cei în stare gravă.

Ministrul Nelu Tătaru a anunțat că, în următoarele zile, se va actualiza lista țărilor galbene. Acesta a vorbit şi despre o posibilă scurtare a perioadei de carantină pentru persoanele care vin în România din aceste țări cu risc mare de infectare.

„Avem încă în discuție ca acelora care vin din țări care au un indice mai care decât al nostru să le impunem acea testare obligatorie sau carantină de 7 zile, cu testare la cinci zile. Să vedem, la test negativ să iasă din carantină sau să rămână 14 zile (…) Avem o discuție mâine. S-ar putea impune și la sfârșitul acestei săptămâni“, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul Nelu Tătaru a mai afirmat că, în ritmul actual de infectare, vor putea fi organizate alegerile parlamentare din decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS