9.9 C
Craiova
marți, 20 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Sanatate Medicamentele utilizate în tratarea coronavirusului la pisici pot fi eficiente şi în cazul oamenilor?

Medicamentele utilizate în tratarea coronavirusului la pisici pot fi eficiente şi în cazul oamenilor?

Oameni de ştiinţă canadieni se pregătesc să înceapă studii clinice cu un medicament utilizat pentru a vindeca o boală mortală provocată de un coronavirus la pisici, pentru a afla dacă acesta este eficient și la oamenii bolnavi de Covid-19, scrie realitatea.

„În doar două luni, rezultatele noastre au arătat că medicamentul este eficient în inhibarea replicării virale în celulele cu SARS-CoV-2“, a declarat Joanne Lemieux, profesor de biochimie la Facultatea de Medicină și Stomatologie a Universităţii Alberta.

„Este foarte probabil ca acest medicament să funcționeze la oameni, așa că suntem încrezători că va fi un tratament antiviral eficient și pentru pacienții cu COVID-19“.

Joanne Lemieux a precizat că atunci „când a apărut actualul focar SARS-CoV-2, am decis să testăm acest medicament felin pentru a vedea dacă va funcţiona cu virusul actual“.

Studiul privind tratamentul coronavirusului cu un medicament folosit în tratarea SARS-CoV-2 la oameni a fost făcut de Universitatea din Alberta şi a fost publicat deja în revista Nature Communications, potrivit Sciencedaily.com.

Medicamentul este un inhibitor de protează

La începutul anului, după ce pandemia a ajuns și în Europa, tratamentul bazat pe antiviralele folosite de veterinari pentru tratarea coronavirusurilor la pisici era privit cu scepticism.

Medicamentul antiviral respectiv este un inhibitor de protează care interferează cu capacitatea de replicare a unui virus și oprește astfel o infecție. Proteazele sunt implicate în funcționarea multor procese în organismul uman și sunt multe tratamente eficiente bazate pe reacția acestor enzime, de la tensiunea arterială ridicată la cancer și HIV.

Iniţial, medicamentul viza SARS

Medicamentul antiviral a fost studiat pentru prima dată la Universitatea din Alberta în urma epidemiei SARS izbucnite în 2003. Inhibitorul de protează a fost dezvoltat în continuare de cercetătorii veterinari care au arătat că vindecă o boală care este fatală la pisici.

Astfel, cercetătorii pot trece direct la studiile clinice, odată ce medicamentul a fost deja utilizat în tratarea pisicilor şi a fost eficient în prevenirea replicării virusului în celule. Medicamentul va putea fi utilizat ca antiviral în cazul pacienţilor cu coronavirus după ce se va obține aprobarea pentru testare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Monica Niculescu, în sferturi la Ostrava după un duel...

Monica Niculescu a câștigat, în această seară,...

ȘTIRI GdS

Poate apa rece să vindece demența?

Înotul în apă rece poate proteja creierul de boli degenerative precum demența, au descoperit cercetătorii de la Universitatea Cambridge, potrivit BBC.

Primul vaccin american ar putea fi autorizat înainte de...

Compania Moderna anunţă că în decembrie ar putea primi autorizaţia de folosirea de urgenţă a vaccinului experimental COVID-19. Directorul...

Dermatita atopică, o afecţiune cu implicaţii prea puţin cunoscute

Andreea are un o fetiţă de 4 ani, plină de energie şi mereu pusă pe şotii. La debutul sezonului rece, are mereu...

Pacienții spitalizați cu COVID-19 pot prezenta simptome mai multe...

Conform concluziilor unui studiu restrâns efectuat în Marea Britanie, dintre pacienţii COVID-19 externaţi, mai mult de jumătate s-au confruntat în continuare cu...

Directorul medical al Spitalului Colentina a demisionat

Medicul Sabina Zurac, directorul medical al Spitalului Colentina, a demisionat din conducerea spitalului. Sabina Zurac a confirmat astăzi informația. Aceasta a precizat...

Prof. univ. dr. Tudorel Ciurea este noul preşedinte al...

Prof. univ. dr. Tudorel Ciurea este noul preşedinte al Colegiului Medicilor Dolj.După numirea în funcţie, medicul a transmis un mesaj către colegii...