1 C
Craiova
joi, 9 decembrie, 2021
Știri de ultima orăSanatateGermania ar putea începe vaccinarea împotriva COVID-19 în 2021

Germania ar putea începe vaccinarea împotriva COVID-19 în 2021

Unele grupuri de persoane care trăiesc în Germania ar putea fi vaccinate la începutul anului viitor împotriva COVID-19. Anunţul a fost făcut de şeful Institutului federal pentru vaccinuri şi biomedicină din Germania, relatează Reuters.

În întreaga lume, companii farmaceutice efectuează studii clinice avansate, fiecare cu zeci de mii de participanţi. Unele dintre ele se aşteaptă să afle până la sfârşitul anului dacă vaccinurile lor împotriva COVID-19 sunt eficiente şi sigure.

Klaus Cichutek, şeful Institutului Paul Ehrlich (PEI) din Germania, a declarat că datele din faza I şi II de testare au arătat că unele vaccinuri au declanşat un răspuns imun împotriva coronavirusului.
„Dacă datele din faza III de testare demonstrează că vaccinurile sunt eficiente şi sigure, primele vaccinuri ar putea fi aprobate la începutul anului. Eventual cu condiţii incluse“, a declarat el.

„Pe baza asigurărilor producătorilor, primele doze pentru persoanele din Germania vor fi disponibile la acel moment, în concordanţă cu priorităţile stabilite de Comitetul permanent pentru vaccinare“, a declarat Cichutek, referindu-se la grupul care formulează recomandări pentru utilizarea vaccinurilor autorizate în Germania.

COVID-19 a provocat aproape 800.000 de decese la nivel global

Peste 22 de milioane de persoane au fost infectate cu noul coronavirus la nivel mondial, după apariţia epidemiei în China la sfârşitul anului trecut. COVID-19 a provocat aproape 800.000 de decese la nivel global.

Mai multe companii farmaceutice se aşteaptă să producă anul viitor fiecare peste un miliard de doze de vaccin

Mai multe companii farmaceutice, între care Moderna, AstraZeneca şi Pfizer, afirmă că se aşteaptă să producă fiecare peste un miliard de doze de vaccin anul viitor.

Firma germană de biotehnologie CureVac nu a exclus un proces rapid de aprobare pentru potenţialul său vaccin. Aceasta se aşteaptă ca vaccinul să ajungă pe piaţă până la jumătatea anului 2021.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Chirurgul Irinel Popescu, acuzat că a vrut să dea...

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) l-au trimis în judecată...

ȘTIRI GdS