6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateFocar Covid la Căminul de Bătrâni. Poliţia a deschis dosar penal

Focar Covid la Căminul de Bătrâni. Poliţia a deschis dosar penal

126 de persoane de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Craiova s-au infectat cu noul coronavirus.

După ce în data de 24 iulie fuseseră depistate 24 de cazuri pozitive, în urma testărilor periodice autorităţile au constatat că focarul a luat proporţii uriaşe.

Iniţial, au fost depistate 24 de cazuri pozitive Covid 19: 16 beneficiari din 270 rezidenţi şi 8 în rândul personalului de îngrijire, din 100 persoane.

Peste 100 de cazuri noi

Ulterior, în urma testărilor repetate s-a constatat că focarul a evoluat, astfel că la data de 12.08.2020, situaţia este următoarea: Total cazuri confirmate: 126 (100 rezidenţi și 26 personal) din care: 45 beneficiari cazuri active. 13 personal de îngrijire cazuri active, 67 persoane vindecate şi 1 deces, rezident cu comorbidităţi.

„Toate cazurile au fost cu forme uşoare sau asimptomatice de boală, rezidenţii rămânând în centrul rezidenţial, unde li s-a asigurat îngrijire medicală de către personalul medical, angajaţi ai centrului, medici, asistenţi medicali şi dacă este cazul, tratament de specialitate, prioritate având cei cu simptome. Decesul a fost înregistrat, pe 29.07.2020, la un rezident în vârstă de 87 de ani cu multiple comorbidităţi. Personalul de îngrijire pozitiv Covid 19 a fost izolat pentru evaluare clinică, paraclinică şi tratament la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Victor Babeş din Craiova”, transmite DSP.

DSP anunţă că s-a efectuat ancheta epidemiologică şi s-a monitorizat focarul permanent, iar unitatea a fost carantinată până la închiderea focarului. S-a făcut dezinfecţia, s-a instruit personalul să utilizeze corespunzător echipamentul, s-a dispus să existe personal de îngrijire dedicat pentru rezidenţii pozitivi, să se facă triajul epidemiologic zilnic al personalului şi monitorizarea zilnică a stării de sănătate a rezidenţilor negativi la Sars-Cov2.

Poliţia a deschis dosar penal

Poliţia s-a sesizat din oficiu în cazul focarului de la căminul din Craiova şi au deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, comunicând că „poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că, la un cămin pentru persoane vârstnice din Craiova, mai multe persoane au fost confirmate povitiv cu virusul COVID 19. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin unitatea de parchet competentă”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS