13 C
Craiova
miercuri, 23 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Sanatate Covid: Transmitere comunitară extinsă în Dolj

Covid: Transmitere comunitară extinsă în Dolj

Numărul cazurilor de coronavirus a început să crească în Dolj de la săptămână la săptămână, cunoscând în prezent o dublare față de acum 3-4 săptămâni.

Județul Dolj a ajuns luni, 3 august 2020, la 809 cazuri confirmate de coronavirus. La finele săptămânii trecute, Doljul a înregistrat trei zile cu peste 30 de teste pozitive zilnic, cu un vârf de 53 de cazuri noi sâmbătă, 1 august, când județul s-a situat printre cele fruntașe în privința numărului nou de cazuri Covid.

Vineri, 31 iulie, au fost 38 de cazuri, iar duminică, 33.

Luni, 3 august, autoritățile au transmis că doar 4 noi doljeni au fost depistați cu Sars-Cov2, dar și numărul de teste recoltate a fost foarte scăzut: numai 32 de probe în 24 de ore.

Transmitere comunitară extinsă

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Dolj,, Ștefan Popescu, a transmis GdS că numărul mare de cazuri din ultimele zile nu se datorează apariției vreunui focar major. Ceea este îngrijorător, explică acesta, întrucât această situație relevă o transmitere comunitară extinsă. „Sunt în general mini-focare familiale, cu 2-3 cazuri”, a precizat acesta.

Numărul de cazuri săptămânale s-a dublat după 20 iulie

În ultima perioadă, numărul cazurilor din Dolj a crescut constant. În urmă cu o săptămână, în județ erau înregistrate 625 cazuri, iar acum două săptămâni, 458, adică o creștere de 184 cazuri, respectiv 167 cazuri săptămânal. Comparativ, în perioada 13-20 iulie au fost înregistrate numai 67 cazuri, iar în săptămâna 6-13 iulie au fost 58 de teste pozitive. Astfel, în ultimele două săptămâni, numărul de cazuri depistate săptămânal este mai mult decât dublu.

Pentru a controla răspândirea epidemiei, autoritățile din Dolj au luat duminică decizia de a impune portul măștii de protecție și în spațiile deschise, în zonele aglomerate precum piețele sau în Centrul Vechi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Patru firme vor să monteze turnichete la stadionul de...

Patru firme vor să monteze turnichete la stadionul de atletism. Sistemul de turnichete pentru stadionul de atletism are o valoare estimată de 700.000 de lei, fără TVA.

ȘTIRI GdS

Patru firme vor să monteze turnichete la stadionul de...

Patru firme vor să monteze turnichete la stadionul de atletism. Sistemul de turnichete pentru stadionul de atletism are o valoare estimată de 700.000 de lei, fără TVA.

Profesor cu Covid 19, elevi fără lecţii

Şcoala on-line a început cu o pauză la Întorsura, Dolj

Contoarele și repartitoarele de costuri instalate după 25 octombrie...

Craiovenii care îşi montează după 25 octombrie 2020 repartitoare de costuri pentru energia termică trebuie să-şi instaleze dispozitive care pot fi citite...

Când s-ar putea produce Remdesivir în România

Remdesivir, singurul medicament dovedit eficient, prin studii clinice, împotriva infecției cu noul coronavirus, ar putea fi produs și în Romania. Producătorul american...

Vâlcea: 16 focare active de infecție cu SARS –CoV-2

Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a anunțat că de la începutul pandemiei și până în prezent 1.919 cazuri de persoane au fost...

Coronavirusul închide porțile Colegiului ”Frații Buzești” pentru elevii și...

Coronavirusul închide porțile Colegiul ”Frații Buzești” pentru elevii și profesorii de la gimnaziu și liceu