6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCovid: Transmitere comunitară extinsă în Dolj

Covid: Transmitere comunitară extinsă în Dolj

Numărul cazurilor de coronavirus a început să crească în Dolj de la săptămână la săptămână, cunoscând în prezent o dublare față de acum 3-4 săptămâni.

Județul Dolj a ajuns luni, 3 august 2020, la 809 cazuri confirmate de coronavirus. La finele săptămânii trecute, Doljul a înregistrat trei zile cu peste 30 de teste pozitive zilnic, cu un vârf de 53 de cazuri noi sâmbătă, 1 august, când județul s-a situat printre cele fruntașe în privința numărului nou de cazuri Covid.

Vineri, 31 iulie, au fost 38 de cazuri, iar duminică, 33.

Luni, 3 august, autoritățile au transmis că doar 4 noi doljeni au fost depistați cu Sars-Cov2, dar și numărul de teste recoltate a fost foarte scăzut: numai 32 de probe în 24 de ore.

Transmitere comunitară extinsă

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Dolj,, Ștefan Popescu, a transmis GdS că numărul mare de cazuri din ultimele zile nu se datorează apariției vreunui focar major. Ceea este îngrijorător, explică acesta, întrucât această situație relevă o transmitere comunitară extinsă. „Sunt în general mini-focare familiale, cu 2-3 cazuri”, a precizat acesta.

Numărul de cazuri săptămânale s-a dublat după 20 iulie

În ultima perioadă, numărul cazurilor din Dolj a crescut constant. În urmă cu o săptămână, în județ erau înregistrate 625 cazuri, iar acum două săptămâni, 458, adică o creștere de 184 cazuri, respectiv 167 cazuri săptămânal. Comparativ, în perioada 13-20 iulie au fost înregistrate numai 67 cazuri, iar în săptămâna 6-13 iulie au fost 58 de teste pozitive. Astfel, în ultimele două săptămâni, numărul de cazuri depistate săptămânal este mai mult decât dublu.

Pentru a controla răspândirea epidemiei, autoritățile din Dolj au luat duminică decizia de a impune portul măștii de protecție și în spațiile deschise, în zonele aglomerate precum piețele sau în Centrul Vechi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS