12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateInfecțioase Craiova: 46 cadre medicale cu Covid. Doar 2 cu simptome

Infecțioase Craiova: 46 cadre medicale cu Covid. Doar 2 cu simptome

O veste bună vine de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Craiova. După un val de infectări în rândul personalului, cu un total de 46 de persoane confirmate cu noul coronavirus, în ultimele două zile nu a mai apărut niciun caz nou.

Doar două persoane au avut simptome

În urmă cu o săptămână a ieșit la iveală că mai multe cadre medicale de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Craiova au fost depistate cu Covid-19. Managerul Adina Turcu a luat decizia de a testa întregul personal. Astfel, după primele șapte cazuri confirmate, conform managerului, în urma contractării virusului într-o vacanță în Grecia, au apărut alte 19 confirmări. La câteva zile distanță, alte noi cazuri au fost depistate în urma testărilor. În total până în prezent, 46 de cadre medicale de la Infecțioase au fost confirmate cu Covid-19. „De două zile nu au mai apărut alte cazuri. Testările sunt în dinamică, pentru că unii angajați sunt în concediu, nu i-am putut testa”, menționează managerul.

Notabil este că dintre cele 46 de persoane infectate numai două au prezentat simptome specifice. O asistentă medicală a avut nevoie de terapie intensivă, însă managerul Adina Turcu spune că starea ei s-a îmbunătățit.

Funcționarea spitalului nu a fost afectată

În ciuda numărului mare de angajați testați pozitiv, managerul de la „Victor Babeș” Craiova spune că activitatea nu a fost afectată. „Avem 555 de angajați, nu avem probleme de personal. 10 dintre cadrele medicale confirmate se întorc joi la serviciu, au terminat perioada de izolare. Nu avem disfuncționalități de niciun fel”, a menționat Turcu pentru Gazeta de Sud.

153 de persoane internate cu Covid la Infecțioase

Miercuri, 29 iulie, la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova se aflau internate 153 de persoane depistate cu Covid-19. Ne aflăm în perioada de vârf a internărilor de la debutul pandemiei, numărul pacienților internați depășind dublul maximului din perioada stării de urgență (71 pacienți). Totuși, spitalul nu se confruntă cu o criză a locurilor. Unitatea medicală are 280 de locuri pentru bolnavii cu noul coronavirus. „Avem locuri, mai ales la pacienții confirmați. Pentru a stabili capacitatea, trebuie să avem în vedere și suspecții, pentru că un pacient suspect blochează mai multe paturi. Pentru suspecți avem aproximativ 35 de paturi”, a transmis Adina Turcu.

19 cazuri în Dolj în 24 ore

Numărul cazurilor confirmate în Dolj este într-o creștere mai accelerată în ultimele două săptămâni. În ultimele 24 de ore, au fost confirmate alte 19 persoane, fiind efectuate 165 de teste.

În total, în județ au fost confirmate, de la începutul epidemiei, 649 de cazuri de coronavirus, iar 414 persoane s-au vindecat.

22.892 de teste au fost prelucrate în total în Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS