21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateEXCLUSIV / Val de infectări cu COVID-19 la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova

EXCLUSIV / Val de infectări cu COVID-19 la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova

Val de infectări cu COVID-19 la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș“ din Craiova. Infecții cu noul coronavirus apar tot mai des în rândul cadrelor medicale.

După ultimele testări, alți 19 angajați ai spitalului unde sunt tratate persoanele depistate cu COVID-19 au avut teste pozitive.

Numărul cazurilor de coronavirus de la Spitalul de Boli Infecțioase a ajuns, astfel, la 26. Asta dacă adăugăm și cele șapte cazuri de la începutul acestei săptămâni.

În total au fost efectuate 224 de teste, din care 19 au ieșit pozitive.

„Am testat 224 de cadre medicale, iar 26 sunt pozitive. Adică 26 cu cele șapte cazuri de la începutul săptămânii. Vineri am avut opt cazuri de coronavirus în rândul cadrelor medicale, iar sâmbătă niciunul. Se testează câte o tură de pe fiecare secție, iar acum am avut cele mai multe cazuri de cadre medicale depistate cu Covid de când a început pandemia. Spitalul lucrează la capacitate maximă, avem peste 120 de pacienți internați. Până acum au trecut prin spital 650 de persoane, 450 au fost externate, 16 au decedat. Cei decedați sunt pacienți din toată Oltenia, nu doar din Craiova“, a precizat astăzi, pentru GdS, Adina Turcu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș“ din Craiova.

Val de infectări cu COVID-19. Șapte cazuri noi și la SJU Craiova

Dintre cei 19 de la Spitalul de Boli Infecțioase depistați cu noul coronavirus, unii au rămas în spital, o asistentă a avut nevoie de internare la Terapie Intensivă, iar restul (cei asimptomatici) sunt în carantină la domiciliu.

Potrivit surselor GdS, și la Spitalul Județean de Urgență din Craiova au fost depistate cu COVID-19, în aceste zile, șapte cadre medicale.

În total, în Dolj au fost raportate, vineri, 38 de noi cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică a raportat un nou record de cazuri de coronavirus – 1.284. Dintre cazurile noi de persoane infectate cu COVID – 19 raportate, 34 erau din județul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS