17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateUn medic veterinar, în control la Spitalul de Urgență Galați

Un medic veterinar, în control la Spitalul de Urgență Galați

La Spitalul Clinic de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” din Galați situația este tensionată, după ce Corpul de Control și Inspecția Sanitară de Stat au făcut verificări. În acest spital sunt deja 166 de angajați infectați cu coronavirus. Cifra este dublă față de lunea trecută, când unitatea medicală a fost vizitată de ministrul sănătății, Nelu Tătaru.

Echipele de control au venit, iar acum, atât conducerea spitalului, cât și președintele Consiliului Județean Galați susțin că aceste controale au fost făcute superficial, potrivit Viața Liberă. Mai mult, directoarea Spitalului Județean a anunțat că a contestat amenda primită de la Direcția de Sănătate Publică pentru lipsa anchetelor epidemiologice.

Amendă de 10.000 de lei

Spitalul Județean Galați a primit o amendă de 10.000 de lei pentru lipsa anchetelor epidemiologice, lucru care a fost remarcat și de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Acum, conducerea unității medicale susține că va contesta această amendă, pentru că verificările efectuate au fost superficiale. Mai mult, este contestată și echipa de control, care a fost condusă de un medic veterinar.

”Au fost două echipe de control trimise de ministerul Sănătății, una de epidemiologi, care a constatat că sunt respectate circuitele, că sunt dezinfectanți și materiale de protecție. Au fost câteva bibliorafturi cu anchete epidemiologice și, din păcate, cei care au venit și au controlat au fost destul de superficiali în verificarea acestor anchete. Cealaltă echipă, de la corpul de control, a fost formată dintr-un medic veterinar, un jurist și un medic radiolog și a verificat funcționarea spitalului. Nu cred că un medic veterinar sau un jurist are competența să verifice spitalul județean din punct de vedere epidemiologic”, a explicat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Reproșuri aduse echipei de control

Conducerea unității medicale are însă mai multe de reproșat acestei echipe de control. ”Doamna medic veterinar stătea într-un cabinet de la Direcția de Sănătate Publică, ne-a chemat la raport, fumând țigară de la țigară, fără niciun fel de protecție, și ne atrăgea nouă atenția că medicii de la corturi beau apă și că nu poartă corespunzător echipamentul. Deja am contestat în instanță inexistența anchetelor epidemiologice și acel circuit închis în ambulatoriu, circuit care nu era închis, dar trebuie să se apese pe o clanță ca să se deschidă ușa”, a declarat Alina Dobrea, managerul spitalului Județean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS