12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatatePovestea asistentului medical din Craiova răpus de coronavirus

Povestea asistentului medical din Craiova răpus de coronavirus

A murit la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, după 12 zile în care a stat internat la Terapie Intensivă. Fusese diagnosticat cu Covid-19 la spitalul din Medgidia, în timp ce se afla în vacanţă pe litoral, împreună cu soţia şi cei doi copii. Aceasta este, pe scurt, povestea lui Florin Cazacu, asistentul medical, de 45 de ani, de la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova răpus de noul coronavirus.

Povestea asistentului medical răpus de coronavirus. Dramă fără margini la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova. Colectivul Clinicii II Psihiatrie şi-a luat rămas bun, duminică, de la colegul Florin Cazacu, un asistent medical în vârstă de 45 de ani.

Acesta a fost condus pe ultimul drum după ce a decedat, sâmbătă, 18 iulie, la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa.

„Colectivul Clinicii 2 Psihiatrie Craiova îşi ia astăzi rămas bun de la colegul, asistent Florin Cazacu, un om deosebit, dedicat meseriei sale, care a plătit tributul suprem în lupta cu adversarul tăcut şi perfid al zilelor noastre. Unul dintre noi a pierdut lupta cu virusul, dar noi n-am pierdut războiul, vom rămâne uniţi, luptând ca sacrificiul lui suprem să nu fi fost în zadar!“, a fost mesajul postat duminică, pe Facebook, de Preda Theodor, de la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova.

Florin Cazacu a fost diagnosticat cu noul coronavirus în timp ce se afla în concediu la mare, împreună cu soţia şi cei doi copii. Bărbatul de 45 de ani, care nu era cunoscut cu alte boli, s-a simţit rău după trei zile de concediu, aşa că a mers la spital. A fost testat pozitiv cu Covid-19 în data de 6 iulie, când a şi fost internat la terapie intensivă, la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa.

A murit după 12 zile de internare la ATI

După 12 zile s-a stins sub privirile neputincioase ale medicilor. Asta în timp ce soţia şi copiii, aflaţi acasă, la Craiova, aşteptau o veste bună dinspre Constanţa. Verdictul a fost dur: infecţia severă cu Covid-19 l-a răpus pe asistentul craiovean.

Povestea asistentului medical răpus de coronavirus. Florin Cazacu a fost depistat pozitiv cu COVID-19 pe data de 6 iulie şi a decedat pe 18 iulie, la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa
Florin Cazacu (al doilea din stânga, alături de colegii de la Clinică) a fost depistat pozitiv cu COVID-19 pe data de 6 iulie şi a decedat pe 18 iulie, la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa (Foto: Facebook Preda Theodor)

După ce bărbatul a fost depistat pozitiv, soţia şi copiii au fost şi ei testaţi. Au fost şi confirmaţi ca purtători ai virusul SARS-CoV-2, aşa că au plecat imediat la Craiova, pentru autoizolare. După ce Florin Cazacu a decedat, membrilor familiei le-a fost repetat testul. De data aceasta, doar băiatul cel mare a mai ieşit pozitiv.

Povestea asistentului medical răpus de coronavirus. Soția sa nu se va întoarce încă la spital

Soţia asistentului medical răpus de noul coronavirus lucrează chiar la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“. Este asistentă medicală la Clinica de Pediatrie din cadrul spitalului, iar de astăzi se putea chiar întoarce la muncă, având în vedere că a stat 14 zile în izolare, iar testul de coronavirus a ieşit negativ. Nu o va face însă.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase, Adina Turcu, a precizat, pentru GdS, că asistenta medicală va mai rămâne o perioadă în concediu. În plus, ea mai stătuse acasă două săptămâni, înainte de a pleca pe litoral. De aceea nu se poate pune problema unui contact direct între aceasta şi angajaţii spitalului.

„Soţia asistentului decedat lucrează la noi, dar nu a mai venit la serviciu din luna iunie. A stat acasă 14 zile, înainte de a pleca în concediu, la sfârşitul lunii trecute. Am înţeles că soţul ei a fost testat pozitiv pe data de 6 iulie, la spitalul din Medgidia, iar apoi a fost internat la Constanţa. Imediat, familia sa s-a autoizolat la domiciliu, pentru 14 zile. Conform protocolului, ea s-ar putea întoarce la serviciu, dar nu o va face. Va mai sta o perioadă de timp în concediu“, a afirmat Adina Turcu.

Au mai apărut alte trei cazuri de asistenţi medicali cu coronavirus

Nici la Spitalul de Neuropsihiatrie, unde lucra bărbatul, nu ar fi acum probleme. Cu toate acestea, ar mai fi apărut, între timp, trei cazuri noi de coronavirus la asistenţi medicali. Aceştia au fost internaţi, de altfel, la Spitalul de Boli Infecţioase din Bănie.

„După ce am aflat, pe data de 6 iulie, că un asistent medical de la noi a fost depistat pozitiv cu Covid-19, am declanşat o anchetă epidemiologică. Ultima zi de lucru a lui Florin Cazacu a fost 26 iunie, de a doua zi el intrând în concediu. I-am testat pe cei care au fost în aceeaşi tură cu el, iar testele au ieşit negative. Am testat şi restul personalului medical, contacţi direcţi. Am testat şi pacienţii. Testele au ieşit negative.

Oricum, de când suntem spital-suport pentru Covid, nu mai primim decât pacienţii suspecţi de infecţie cu noul coronavirus. Şi nu am avut decât doi pacienţi internaţi până acum. Au fost depistaţi, între timp, alţi trei asistenţi pozitivi la testul de Covid-19. Ei au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase. Menţionez că toţi trei erau asimptomatici“, a declarat, pentru GdS, Anca Tudor, managerul Spitalului de Neuropsihiatrie Craiova. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS