13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn asistent medical doljean a murit din cauza COVID-19

Un asistent medical doljean a murit din cauza COVID-19

Asistentul medical Florin Cazacu, de 46 de ani, de la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova, a decedat în urma infectării cu noul coronavirus.

Anunţul a fost făcut pe reţelele de socializare de către colegii săi de la Clinica 2 Psihiatrie a spitalului, care au dorit să tragă şi un semnal de alarmă privind pericolul pe care îl reprezintă acest virus pentru populaţie şi necesitatea respectării măsurilor de protecţie.

„Colectivul Clinicii 2 Psihiatrie Craiova îşi ia astăzi rămas bun de la colegul, asistent Florin Cazacu, un om deosebit, dedicat meseriei sale, care a plătit tributul suprem în lupta cu adversarul tăcut şi perfid al zilelor noastre. Unul dintre noi a pierdut lupta cu virusul, dar noi n-am pierdut războiul, vom rămâne uniţi, luptând ca sacrificiul lui suprem să nu fi fost în zadar!

Şi dacă ar trebui să învăţăm ceva din această drama, ar fi să încercăm să ne păstrăm raţiunea în aceste zile tulburi în care apar din ce în ce mai multe informaţii false, contradictorii, teorii conspiraţioniste care duc la dezbinare, neîncredere şi ură. Virusul există, e imprevizibil şi face victime, indiferent de vârstă, stare de sănătate şi meserie! Să alegem libertatea de a fi prudenţi şi echilibraţi, cu conştiinţa unei conduite care poate proteja sau, dimpotrivă, poate distruge vieţi! Condoleanţe familiei îndurerate! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, au scris colegii asistentului Florin Cazacu pe Facebook.

Colegii transmit condoleanțe

Şi Federaţia Hipocrat şi Sindicatul Unimedical au transmis un mesaj de condoleanţe în care afirmă şi că asistentul medical a făcut o formă severă a bolii, deşi nu suferea de alte afecţiuni. Reprezentanţii celor două sindicate menţionează că şi soţia şi cei doi copii ai asistentului medical au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus.

„Federaţia Hipocrat şi Sindicatul Unimedical transmit condoleanţe familiei asistentului medical Florin Cazacu. Colegul şi profesionistul Florin Cazacu, asistent la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova, a decedat fiind victimă a COVID-19. O formă severă a acestei boli i-a fost fatală, deşi nu suferea de alte afecţiuni. Transmitem familie, soţiei şi celor doi copii, care au fost testaţi pozitiv şi ei cu COVID-19, toată susţinerea noastră. Dragi colegi, vă rugăm, aveţi mare grijă de dumneavoastră. Protejaţi-vă în orice moment”, au transmis reprezentanţii celor două sindicate.

Potrivit reprezentanţilor spitalului, în clinica în care a lucrat asistentul medical nu a fost depistat până acum niciun caz de SARS-CoV-2, nici în rândul pacienţilor şi nici în cel al cadrelor medicale. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS