8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateNu mai este niciun loc liber la secțiile ATI din București

Nu mai este niciun loc liber la secțiile ATI din București

În unitățile medicale din București nu mai este niciun loc liber la secțiile de terapie intensivă (ATI) pentru pacienții care au fost depistați pozitiv cu SARS COV 2.

Surse oficiale au declarat pentru Știrile Pro TV că pacienții sunt dirijați către alte unități cu locuri disponibile, iar solicitările sunt gestionate de către Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI).

În București, numărul de cazuri confirmate a ajuns la 4.172.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, de la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 799 cazuri noi de îmbolnăvire.

La unitățile ATI din toată țara, potrivit raportării oficiale de la ora 13.00, erau internați 273 de pacienți.

Unitate de terapie intensivă mobilă la “Victor Babeş” Timiș

O unitate de terapie intensivă mobilă cu 12 paturi va fi amplasată, vineri, în curtea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie “Victor Babeş”, pentru a veni în sprijinul unităţii medicale în contextul creşterii numărului de cazuri de COVID-19, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Timiş.

Potrivit reprezentanţilor DSP Timiş, amplasarea unităţii de terapie intensivă a fost necesară din cauza gradului maxim de ocupare a paturilor din Compartimentul ATI-COVID a Spitalului “Victor Babeş”.

Timişul a ajuns, vineri, la 693 de cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore fiind confirmate 20 de cazuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS