14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAncheta epidemiologică în desfășurare în Romanești

Ancheta epidemiologică în desfășurare în Romanești

Mai multe persoane din Romanești au fost testate ieri, ca urmare a apariției celor 12 cazuri Covid-19 la o familie din cartierul craiovean. Direcția de Sănătate Publică (DSP) desfășoară ancheta epidemiologică. Specialiștii DSP Dolj au mers și astăzi în zonă pentru a preleva noi probe de la vecini și rude ale persoanelor infectate.

„Am extins ancheta ieri și pe alte străzi din apropiere, Bîrsești și Prutului, au mai fost prelevate probe de la rude. Ar mai fi niște vecini pe care ieri nu i-au găsit acasă. A plecat deja o echipă astăzi să recolteze iar. Probele de ieri sunt în lucru, așteptăm rezultatele în cursul după amiezii. Când avem ancheta epidemiologică putem comunica mai multe detalii”, a transmis Valeria Andreescu, director DSP Dolj.

Pacienții sunt cooperanți

În ceea ce privește cele 12 persoane internate la Spitalul de Infecțioase „Victor Babeș”, managerul Adina Turcu a transmis că acestea sunt acum cooperante. Surse GdS au precizat ieri că unii dintre pacienții aduși la spital ar fi fost agresive și ar fi spart, chiar, uși. A fost nevoie de intervenția forțelor de ordine, care s-au echipat în combinezon. Managerul unității medicale a preferat să nu comenteze pe marginea acestui subiect.

Dintre cei 12 membri ai aceleiași familii depistați pozitiv, doar un copil de 5 luni are simptome, cel cu care bunica a și mers la Urgențe, nerespectând măsura autoizolării. „Copilul are doar o tuse, evoluția este favorabilă. Ceilalți sunt asimptomatici”, precizează Valeria Andreescu. Conform acesteia, familia mai avea doar o zi de stat în autoizolare, însă nu a respectat măsurile. În acest caz a fost deschis și un dosar penal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS