5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMierea cu scorţişoară, un remediu natural cu multiple indicaţii

Mierea cu scorţişoară, un remediu natural cu multiple indicaţii

Mierea este cunoscută ca fiind unul dintre cele mai bune remedii naturale. În combinaţie cu scorţişoara, aceasta poate avea efecte extraordinare asupra sănătăţii. Amestecul este benefic pentru sistemul imunitar, dar şi pentru stomac sau durerea de dinţi. Iată cum ne poate ajuta mierea cu scorţişoară.

Ţine departe virusurile şi bacteriile

Mierea cu scorţişoară ţine departe virușii și bacteriile. Cercetătorii spanioli au demonstrat faptul că mierea conține un ingredient special care previne gripa și omoară microbii asociați bolii.

O lingură de miere cu o jumătate linguriţă de scorțișoară, consumate zilnic timp de trei zile, vor ameliora puternic simptomele unei răceli severe. Această mixtură te va ajuta să-ți desfunzi sinusurile și să tratezi tusea cronică. Dacă ai dureri și iritații ale gâtului, consumă 1 lingură de miere și un pic de scorțișoară cu apă la fiecare 3 ore. Nu stopa tratamentul până când nu dispar complet simptomele.

Reduce colesterolul

Potrivit studiilor, un amestec între 2 linguri de miere și 3 linguri de scorțișoară adăugat la 500 ml de apă sau ceai este capabil să reducă nivelul colesterolului din sânge cu 10 procente în mai puțin de două ore.
Consumat de trei ori pe zi, poate trata cu succes colesterolul în stare cronică. Dacă prezinți simptome de colesterol ridicat, adaugă la dieta zilnică miere pură.

Ajută în afecţiunile stomacului

Mixtura de miere și scorțișoară tratează cu succes ulcerul și afecțiunile stomacului. Mai mult, consumată înainte de fiecare masă, ea combate aciditatea și poate îmbunătăţi digestia alimentelor. O serie de cercetări au arătat că acest remediu eliberează stomacul şi de gazele în exces.

Consumat cu regularitate, amestecul de miere și scorțișoară poate contribui la pierderea kilogramelor în plus, chiar și în cazuri de obezitate. De asemenea, consumată frecvent, se pare că mixtura împiedică depunerea grăsimii în corp, chiar dacă dieta este bogată în calorii. Dacă vrei să scapi de durerea de dinți, poţi aplica o pastă realizată din 5 linguri de miere și 1 lingură de scorțișoară pe zonele cu probleme. Repetă acest proces de trei ori pe zi.

Combate artrita

Dacă suferi de artrită, atunci bea, în mod regulat, o cană de apă fierbinte cu 2 linguri de miere și 1 lingură de scorțișoară. Recent a fost realizată o cercetare de către Universitatea din Copenhaga care a inclus 200 de subiecți. Aceștia au consumat înainte de micul dejun o mixtură dintr-o lingură de miere și jumătate de lingură de scorțișoară. După numai o săptămână, durerea cauzată de artrită a fost complet eliminată în cazul a 73 de pacienți.

Mai mult decât atât, o lună mai târziu, toți cei care nu puteau să meargă din cauza durerilor foarte mari şi-au recăpătat mobilitatea.

Inimă sănătoasă şi viaţă lungă

Putem întreţine sănătatea inimii cu o mixtură realizată din miere și scorțișoară, care să înlocuiască gemul întins pe pâine la micul dejun. Numeroși pacienți din America și Canada au fost tratați cu această mixtură. Într-un timp scurt, arterele și venele acestora s-au revitalizat, după ce, din cauza îmbătrânirii, au fost supuse unei scăderi a flexibilității.

Consumul frecvent de ceai de miere și scorțișoară poate încetini procesul de îmbătrânire. Adaugă doar patru linguri de miere și o lingură de scorțișoară în trei căni de apă fiartă pentru a realiza un ceai sănătos. Bea un sfert de cană din acest ceai de câteva ori pe zi.

În plus, zahărul din miere este benefic pentru fortificarea organismului, în special pentru vârstnici, deoarece furnizează energie şi creşte atenția și flexibilitatea.
Dr. Milton este cel care a demonstrat că o jumătate de lingură de miere și niște scorțișoară într-un pahar de apă pot crește vitalitatea organismului. Dacă iei din această mixtură de două ori pe zi, dimineața și seara, corpul va fi revigorat în mai puțin de o săptămână.

Tratament pentru infecții urinare şi ale pielii

La un pahar de apă călduță adaugă niște miere și scorțișoară și consumă remediul cu regularitate, până în momentul în care ai scăpat complet de microbii din vezica urinară. Pentru sănătatea pielii, combină miere și scorțișoară în cantități egale și aplică remediul peste coșuri, înainte de culcare. Lasă mixtura să acționeze peste noapte și dimineața spală fața cu apă caldă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS