18.8 C
Craiova
luni, 28 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Paracetamolul și aspirina, vândute doar după o evaluare a farmacistului în Franța

Paracetamolul și aspirina, vândute doar după o evaluare a farmacistului în Franța

În Franţa, paracetamolul și aspirina mai pot fi vândute doar după o evaluare a farmacistului. Măsura s-ar putea extinde în toată Europa pentru a combate un obicei periculos, răspândit şi la noi în ţară: automedicația.

Luat în doze mari și pe termen lung, paracetamolul a provocat creșterea îmbolnăvirilor de hepatită, spun medicii din Hexagon, potrivit digi24.ro.
Paracetamolul, ibuprofenul şi aspirina se vând de acum în Franţa doar dacă farmacistul consideră necesar și tot el aprobă cantitatea. Decizia a fost luată după ce, acum doi ani, o tânără de 22 de ani a fost găsită moartă în casa ei din Strasbourg. Aceasta a fost răpusă de o intoxicație hepatică acută provocată de paracetamol. În România, un tânăr de 19 ani a fost acum două luni la un pas de moarte din același motiv.

Farmaciștii din România, îngrijorați

Farmaciștii din România sunt îngrijorați de acest fenomen: medicația la proprie inițiativă. Se tem să nu ajungem în situația din Franța. Aici, consumul de paracetamol a crescut cu peste 50 la sută în ultimii 10 ani. Cele mai bine vândute medicamente fără prescripţie în ţara noastră conţin două din cele trei substanţe: aspirină, paracetamol, ibuprofen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

A fost reales edilul care a recunoscut că a...

Potrivit datelor electorale de la acest moment,...

ȘTIRI GdS

O companie australiană realizează un spray nazal care reduce...

Compania australiană de biotehnologie Ena Respiratory a anunțat astăzi că un spray nazal pe care îl dezvoltă pentru a îmbunătăți sistemul imunitar...

Biciclist accidentat pe strada Fraţii Goleşti

Un biciclist de 40 de ani, care nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers, a fost accidentat de un autoturism şi transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova.

Portarul Silviu Lung jr. şi-a anunţat retragerea din echipa...

Portarul craiovean Silviu Lung jr. a decis să se retragă din echipa naţională de fotbal a României la doar 31 de ani....

Cod galben de instabilitate atmosferică în mai multe județe

O avertizare cod galben de instabilitate atmosferică pentru 28 de judeţe a fost emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Aceasta este...

Alegeri locale Craiova. Care sunt, de fapt, procentele obţinute...

Alegeri locale Craiova. Procentele anunţate aseară în urma exit-pollurilor nu prea bat cu cele rezultate la numărătoarea paralelă a partidelor.

România: 6.162 de teste, efectuate în ultimele 24 de...

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.372.340 de teste. Dintre acestea...