18.5 C
Craiova
vineri, 10 iulie, 2020
Știri de ultima oră Sanatate Criză de vaccin gripal

Criză de vaccin gripal

Oamenii caută disperați în farmacii vaccinul gripal. În cabinetele medicilor de familie au mai rămas doar puțin peste 200.000 de doze. Ministerul Sănătăţii analizează dacă va suplimenta numărul dozelor, potrivit tvr.ro.

Peste 85 de mii de oameni au fost diagnosticaţi, în ultima săptămână, cu infecţii respiratorii acute. 74 dintre ei aveau gripă. Medicii spun că doar vaccinul ne poate proteja de boală, dar serul nu se mai găseşte în aproape niciun cabinet al medicilor de familie. Vaccinul gripal injectabil nu se mai găseşte nici în farmacii.
Personalul medical, bolnavii cronici, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, femeile însărcinate şi persoanele în vârstă ar trebui vaccinate gratuit.

Ministerul Sănătăţii a cumpărat, anul acesta, 1.500.000 de doze de vaccin gripal

Ministerul Sănătăţii a cumpărat, anul acesta, 1.500.000 de doze de vaccin gripal. Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, aproape un 1.300.000 de doze au fost deja folosite pentru imunizarea persoanelor din grupele de risc. Separat, au fost achiziționate 9.200 de doze de vaccin pentru copiii care au între şase luni şi trei ani. Toate au ajuns deja în cabinetele medicilor de familie.
Gripa se transmite foarte ușor de la o persoană la alta. Și poate duce la complicații. Însă nu toți oamenii ştiu cât de periculoasă e boala.
La începutul anului, am avut epidemie de gripă. 199 de oameni au murit atunci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Număr record de internări la Infecţioase Craiova. S-a depăşit...

Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din...

ȘTIRI GdS

Număr record de internări la Infecţioase Craiova. S-a depăşit...

Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Craiova are, în prezent, cei mai mulţi pacienţi internaţi de la începutul pandemiei. Infecţioasele au...

Părinte, umilit la ISJ Dolj: S-a terminat programul, mai...

Părinte, umilit la ISJ Dolj: S-a terminat programul, mai staţi?

Primăria Târgu Jiu a primit un teren lângă Parcul...

Primăria Târgu Jiu a primit, prin donație, un teren lângă Parcul Coloanei Fără Sfârșit. Terenul a fost donat...

Scapă Complexul Energetic Oltenia de faliment?

Complexul Energetic Oltenia (CEO) mai are câteva săptămâni la dispoziție pentru finalizarea Planului de restructurare și decarbonare. Documentul...

Horoscopul de weekend

BerbecIeși din zona ta de confort și nu te mai gândi că nu ești pregătit să faci schimbări, să ții piept unor...

Bancul zilei

Noaptea, pe o stradă pustie, o maşină intră într-un stâlp.Din maşină coboară trei bărbaţi, cărora li se cam împleticeşte limba.