16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSJU Craiova are, în sfârşit, două CT-uri funcționale

SJU Craiova are, în sfârşit, două CT-uri funcționale

După o lungă perioadă în care nu au funcţionat, două din cele trei aparate computer tomograf (CT) ale Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Craiova sunt funcţionale în acest moment.

Potrivit acestuia, echipa managerială a făcut demersuri de urgență pentru rezolvarea problemelor apărute din cauza nefuncționării celor două aparate de importanță majoră pentru unitatea medicală. Totodată, au fost făcute demersuri și pentru punerea în funcțiune a celui de-al treilea aparat CT.

Pentru acesta se așteaptă aprobarea Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare, un aviz obligatoriu pentru a putea desfășura activitate medicală cu un astfel de aparat.

De asemenea, la sfârșitul anului 2018 a fost demarată procedura de achiziție a unui aparat de Radiologie clasică din surse proprii și din fondul de dezvoltare, pentru a reduce costurile și a evita să mai fie utilizate în mod excesiv aparatele CT.

Această procedură a fost finalizată în data de 01.03.2019, aparatul urmând să fie pus în funcțiune în perioada următoare.

Reamintim că în perioada în care nu erau funcţionale CT-urile la SJU Craiova, pacienţii care aveau nevoie de investigaţii erau direcţionaţi către centrul de imagistică Prima Medical.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS