6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMasajul scalpului te ajută să ai un păr sănătos

Masajul scalpului te ajută să ai un păr sănătos

Masajul scalpului te poate ajuta să ai un păr sănătos. Frumuseţea părului începe de la rădăcină şi continuă pe toată lungimea firului de păr. Toate problemele podoabei capilare ar putea deveni o amintire dacă o dată sau de două ori pe săptămână am include masajul scalpului în ritualul de îngrijire.

Multe dintre problemele pe care le ai la nivelul pielii capului sunt cauzate de deshidratare. Părul uscat, lipsit de vitalitate, porneşte de la un scalp uscat. Dacă te confrunţi des cu această neplăcere, realizează un masaj al scalpului. Avantajele acestuia trec dincolo de starea de bine obținută. Bineînțeles, în urma unei astfel de proceduri executate prin mișcări delicate, dar ferme, te simți imediat mai relaxată, detensionată și odihnită. Prin masajul scalpului se pot preveni și combate durerile de cap, stările anxioase și depresive, precum și tensiunea acumulată în zona cervicală, stări ce apar frecvent în rândul persoanelor care lucrează mult la calculator.

Cum se face corect masajul scalpului

Nu este nevoie să te deplasezi până la salon pentru un masaj al scalpului bine executat. Îl poți face și singură, acasă, de câte ori te speli pe cap. Începe printr-o primă șamponare, care să elimine murdăria și praful și să pregătească scalpul și părul pentru următoarele etape de îngrijire. Folosește un șampon hrănitor și apoi clătește-te.
La a doua șamponare, utilizează o cantitate mai mică de produs și efectuează masajul scalpului. Acesta se face cu buricele degetelor, niciodată cu unghiile! Începe de la ceafă, cu mișcări circulare, apăsând ușor. Urcă apoi spre creștetul capului și insistă în zona tâmplelor. La final, masează zona dinspre frunte, până pe linia părului. Cel mai bine e să efectuezi masajul stând în cadă, cât mai relaxată. După masaj, clătește bine părul și aplică o mască hrănitoare, pe care las-o să acționeze cât timp te speli pe corp.

Beneficiile masajului

Circulația sângelui de la nivelul pielii capului are un rol major în obținerea unei podoabe capilare cu aspect frumos și sănătos. Odată cu îmbunătățirea acesteia, rădăcinile firelor de păr vor fi hrănite corespunzător cu doza necesară de substanțe nutritive. Masajul scalpului reprezintă și o bună metodă de a preveni căderea părului, notează clicksanatate.ro. Prin realizarea frecventă a acestei tehnici simple, rădăcinile podoabei capilare vor deveni mai rezistente în timp.

Distribuie uleiul natural al pielii

Cu siguranță știi că pielea capului produce ulei natural ce este secretat prin glandele sebacee. Masajul scalpului favorizează distribuirea corespunzătoare a acestuia, ceea ce va conduce la un păr hidratat și strălucitor. Astfel, podoaba ta capilară va fi mai rezistentă în fața acțiunii factorilor externi.

Ține la distanță insomnia

Te chinui în fiecare seară să adormi, iar metoda cu număratul oilor nu mai are de ceva vreme rezultatele dorite? Masajul scalpului te va ajuta să dormi din nou ca un bebeluș. Tensiunea acumulată peste zi va părăsi corpul tău și vei deveni mai relaxată astfel.
Unele studii confirmă faptul că masajul propriu-zis, cu sau fără o loţiune specială, efectuat timp de câteva săptămâni, măreşte faza de creştere a părului. Prin urmare, poate avea ca rezultat un păr mai puternic, cu un fir mai gros. Masajul scalpului relaxează mintea şi ajută la înlăturarea stresului. Poate fi un ajutor pentru a preveni alopecia (chelia) şi totodată îmbunătăţeşte şi reactivează microcirculaţia la nivelul scalpului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS