6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMăşti şi uleiuri benefice pentru păr

Măşti şi uleiuri benefice pentru păr

Multe femei sunt curioase cum ar putea să-şi cureţe scalpul şi să îndepărteze toate chimicalele la care a fost expus de-a lungul anilor, după tratamente şi anumite proceduri de înfrumuseţare. Atunci când urmează să adoptăm un look natural, ideal este să recurgem la metode extrem de sănătoase, ne sfătuiesc specialiştii csid.ro.

În general, persoanele care încep un „detox“ pentru păr o fac pentru că folosesc produse convenţionale care conţin chimicale, toxine şi alte ingrediente nu tocmai de calitate. În urma acestui procedeu, în special în cazul persoanelor brunete, scalpul poate ajunge din nou la un echilibru, scăpând astfel de straturile sufocante de grăsime şi alte reziduuri. De asemenea, ajută la stimularea foliculilor de păr, permiţând astfel creşterea părului şi curăţarea scalpului de mătreaţă sau acnee. Cum îţi dai seama că părul tău are nevoie de un astfel de procedeu? E simplu. Ai mâncărimi, scalpul este tot timpul gras, foliculii de păr sunt foarte uscaţi, apare căderea părului şi chiar durerile scalpului.

Cum se face „detoxifierea“ părului

Pe cât de complex ar părea acest procedeu, pe atât de simple sunt instrucţiunile şi, mai ales, deloc costisitoare pentru că tot ce trebuie să faci este să foloseşti ingrediente pe care să le aplici în câţiva paşi simpli. Înainte de a încerca una dintre metodele propuse, fă un test acasă, iar dacă apar iritaţii sau disconfort, renunţă la ele.
Unul dintre ingredientele din care poţi prepara masca detoxifiantă este argila pudră de bentonită, care are o concentraţie mare de minerale, printre care se numără calciu, magneziu, sodiu, fier şi potasiu. De asemenea, absoarbe şi desfundă porii şi îndepărtează metalele grele, impurităţile şi chimicalele. Alt ingredient este oţetul de mere, care este bogat în vitaminele B şi C şi minerale pentru păr. Totodată, are proprietăţi antiinflamatorii şi te scapă de mătreaţă. Gelul de aloe vera este un alt element important întrucât enzimele proteolitice din acest gel ajută la regenerarea celulelor moarte ale scalpului. De asemenea, este un balsam ideal, care previne mâncărimile.
Amestecă 64 de grame de pudră de bentonită, 125 ml de oţet de mere şi 160 de grame de gel de aloe vera şi aplică rezultatul pe scalp, iar apoi acoperă cu o cască de duş. Lasă compoziţia să acţioneze timp de 20-30 de minute, dar nu o lăsa să se usuce. Clăteşte părul cu 200 ml de oţet de mere şi lasă-l să acţioneze încă unu – trei minute. Spală părul cu şampon şi usucă-l imediat după spălare.

Masajul scalpului pe bază de ulei

În cazul unui scalp sensibil, pentru un moment de răsfăţ şi tratament, masajul cu ulei poate ajuta. Alege uleiul de care părul tău are nevoie, diluează-l, apoi masează scalpul timp de 15 minute. Lasă-l să acţioneze alte 15 minute, apoi spală-te pe cap. E bine să ştii că uleiul mineral conferă strălucire, uleiul de cocos hidratează părul deteriorat, uleiul de măsline hidratează părul subţire şi deteriorat, uleiul de jojoba tratează mâncărimile scalpului, în timp ce uleiul de argan îmbunătăţeşte sănătatea scalpului şi protejează împotriva căderii şi deteriorării părului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS