21.5 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2019
Acasă Sanatate Planta care te scapă de negi

Planta care te scapă de negi

-

Fibroamele pielii poartă numele de negi și pot fi îndepărtate pe motive estetice sau pentru că încep să cauzeze inflamații. Multe persoane aleg să îndepărteze chirurgical negii, însă uneori această procedură este destul de periculoasă. Înainte de a face orice procedură, trebuie să știi diferențele dintre mai multe tipuri de negi, spun specialiştii de la clicksanatate.ro.

Negii care apar la axilă sunt numiti veruci filiforme și au tendința de a se înmulți. În caz că numărul lor crește excesiv, trebuie îndepărtaţi. Apariția lor este determinată de mai mulți factori: prea multe dușuri, epilări excesive, transpirație abundență.

Terapia cu nitrogen lichid este cea mai comună metodă de îndepărtare, însă ai la îndemână şi un remediu natural. Este vorba despre sucul proaspăt de rostopască. Acesta se aplică de două ori pe zi pe negi și veruci, până când se usucă și dispar. Pentru ca tratamentul să ofere rezultatul dorit, este indicat că după căderea negilor să fie continuată aplicarea sucului pe zonă timp de minimum cinci – şapte zile. Cataplasmele cu rostopască sunt eficiente și în eliminarea ciupercilor fixate la nivelul unghiilor de la mâini și picioare. Trebuie să mai știți că aceste comprese cu infuzie de rostopască sau alifiile care au în compoziție această plantă sunt benefice în ameliorarea eczemelor, bătăturilor și a psoriazisului.

Pe plan extern, această plantă aparent banală are acțiune antiseptică, antibacteriană, regenerantă, cicatrizantă, antitumorală. Rostopasca este recomandată în terapia naturistă a afecțiunilor hepatice, în procesul de cicatrizare a unor boli de piele, negi, în cazurile de icter, reumatism etc.

Monica Stuparu
Monica Stuparu
Lucrează din 1998 la Gazeta de Sud şi consideră că unul dintre secretele reuşitei în acest domeniu este seriozitatea. E o persoană deschisă la ceea ce este nou, iar cea mai recentă provocare este să descopere tot ce se întâmplă în sistemul medical din Oltenia şi să ofere cititorilor informaţii corecte şi echidistante.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.