15.1 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatatePlanta care te scapă de negi

Planta care te scapă de negi

Fibroamele pielii poartă numele de negi și pot fi îndepărtate pe motive estetice sau pentru că încep să cauzeze inflamații. Multe persoane aleg să îndepărteze chirurgical negii, însă uneori această procedură este destul de periculoasă. Înainte de a face orice procedură, trebuie să știi diferențele dintre mai multe tipuri de negi, spun specialiştii de la clicksanatate.ro.

Negii care apar la axilă sunt numiti veruci filiforme și au tendința de a se înmulți. În caz că numărul lor crește excesiv, trebuie îndepărtaţi. Apariția lor este determinată de mai mulți factori: prea multe dușuri, epilări excesive, transpirație abundență.

Terapia cu nitrogen lichid este cea mai comună metodă de îndepărtare, însă ai la îndemână şi un remediu natural. Este vorba despre sucul proaspăt de rostopască. Acesta se aplică de două ori pe zi pe negi și veruci, până când se usucă și dispar. Pentru ca tratamentul să ofere rezultatul dorit, este indicat că după căderea negilor să fie continuată aplicarea sucului pe zonă timp de minimum cinci – şapte zile. Cataplasmele cu rostopască sunt eficiente și în eliminarea ciupercilor fixate la nivelul unghiilor de la mâini și picioare. Trebuie să mai știți că aceste comprese cu infuzie de rostopască sau alifiile care au în compoziție această plantă sunt benefice în ameliorarea eczemelor, bătăturilor și a psoriazisului.

Pe plan extern, această plantă aparent banală are acțiune antiseptică, antibacteriană, regenerantă, cicatrizantă, antitumorală. Rostopasca este recomandată în terapia naturistă a afecțiunilor hepatice, în procesul de cicatrizare a unor boli de piele, negi, în cazurile de icter, reumatism etc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS