22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateŞapte persoane au fost infectate cu virusul West Nile

Şapte persoane au fost infectate cu virusul West Nile

Şapte persoane din judeţele: Galaţi, Călăraşi, Tulcea şi Bucureşti au fost infectate cu virusul West Nile. O femeie de 41 de ani, din Galaţi, ultima victimă a virusului West Nile. Femeia este internată în stare gravă la Institutul Victor Babeş din Bucureşti, după o vacanţă în Delta Dunării. Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), cele 7 cazuri au fost inregistrate in perioada 3 iunie – 7 august. Instituţia a anunţat şi un deces, în judeţul Călăraşi. Două dintre cele şapte persoane au peste 80 de ani, două cu vârste între 60 – 69 de ani, iar trei sunt între 40 – 49 de ani.

Anul trecut, 36 de oameni şi-au pierdut viaţa în ţara noastră. De aceea, medicii recomandă să evităm locurile cu tânţari, mai ales că, din cauza încălzirii globale, au apărut cel puţin cinci specii extrem de periculoase.
Şi românii care pleacă în vacanţă în Grecia sunt sfătuiţi să-şi ia măsuri de protecţie, pentru că există riscul contractării virusului West Nile.

Specialiştii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari. Să poarte îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi. Să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor şi substanţe insecticide în locuinţă şi în jurul acesteia. Să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase de protectie la ferestre). Să asigure desecarea bălţilor de apa din jurul gospodăriei. Să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS