21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCT-urile de la Spitalul de Urgenţă Craiova, încă nefuncţionale

CT-urile de la Spitalul de Urgenţă Craiova, încă nefuncţionale

De aproximativ o lună, computerul tomograf din cadrul Compartimentului de Urgenţă al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova nu funcţionează. În aceste condiţii, pacienţii care ajung în Urgenţa spitalului şi au nevoie de investigaţii sunt direcţionaţi către centrul de imagistică Prima Medical. Reprezentanţii SJU Craiova spun că situaţia este de durată. „Procedurile sunt foarte greoaie, nu pot să estimez cât va dura repararea lui. Însă, spitalul are contract cu Prima Medical pentru efectuarea CT-urilor. Pacienţii ajung acolo cu ambulanţa, nu cu mijloace proprii sau cu mijloacele de transport în comun. Pacienţii nu au de suferit pentru că au acces la aparatură permanent“, a spus Cristiana Geormăneanu, purtător de cuvânt al SJU Craiova.

Aparatul care s-a defectat deservea pacienți din toată Oltenia. În cadrul SJU Craiova mai există două computere tomografe, dar şi acestea sunt defecte.
Cât despre aparatul de rezonanţă magnetică nucleară (RMN), acesta a reintrat în funcţiune, spun reprezentanţii SJU Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS