9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateLucruri pe care nu le știai despre roșii

Lucruri pe care nu le știai despre roșii

Oamenii credeau, în trecut, că roșiile sunt otrăvitoare. În anii 1700, europenii se temeau să le consume deoarece aristocrații se îmbolnăveau și mureau după ce le mâncau. Roșia a primit porecla de „mărul otrăvitor“. Problema nu erau însă roșiile, ci farfuriile din aliaj de cositor și plumb pe care acestea erau servite. Din cauza acidității crescute a roșiilor, acestea deveneau otrăvitoare, spun specialiştii de la clicksanatate.ro.
China este cel mai mare producător de roșii. Țara, care nu are un obicei din a consuma tomate, este urmată în clasament de Statele Unite. China exportă majoritatea recoltelor de roșii, în timp ce America importă, ca să facă față cererii. Un american mănâncă aproximativ zece kilograme de roșii pe an. Cam jumătate din cantitate este consumată sub formă de sos de tomate și ketchup. Alt lucru mai puţin cunoscut este că roșiile nu trebuie păstrate în frigider. Aerul rece din frigider le împiedică să se coacă și le alterează textura. Pentru a-și păstra gustul, roșiile trebuie păstrate la temperatura camerei.

Câteva dintre beneficiile roşiilor

Roșiile conțin vitamina A, care îți îmbunătățește vederea. Adaugă roșii în salată sau consumă-le cu brânză, astfel vederea ta se va îmbunătăți. Potrivit studiilor, consumul frecvent de roșii previne atacul de cord și accidentul vascular cerebral. De asemenea, aceste legume reduc nivelul colesterolului. Bogate în vitaminele A, C și E, dar și în calciu, potasiu și licopen, roșiile ajută la micșorarea tensiunii arteriale. Roșiile sunt recomandate şi în curele de detoxificare a ficatului. Consumă două roșii pe zi sau o cană de suc de tomate pentru o bună funcționare a ficatului.
Calciul și vitamina C din roșii sunt benefice pentru vindecarea oaselor. Licopenul pe care-l conțin aceste legume îmbunătățește masa osoasă, aceasta fiind o cale excelentă de prevenire a osteoporozei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS