23.9 C
Craiova
duminică, 20 octombrie, 2019
Acasă Sanatate Dieta de patru zile cu banane şi lapte

Dieta de patru zile cu banane şi lapte

-

Dacă eşti în căutarea unei diete fulger care să te scape de câteva kilograme în plus până la desfăşurarea unui eveniment important în viaţa ta, trebuie să încerci acest plan alimentar pe bază de banane şi lapte. Inventatorii acestei diete susţin că, pe lângă pierderea rapidă a surplusului ponderal, te vei simţi mult mai bine, iar problemele digestive se vor ameliora.

Dieta a fost inventată în urmă cu mai bine de 80 de ani de către dr. George Harrop, însă de-a lungul timpului planul acesteia a fost modificat, principiile rămânând însă aceleaşi: consumi mai puţine calorii, slăbeşti şi eşti mai sănătos!
Cea mai populară versiune a dietei constă în consumul a două-trei banane şi a unui pahar cu lapte degresat pe zi, timp de trei-patru zile, cu condiţia ca totalul caloriilor consumate într-o zi să nu depăşească 1.000.
De exemplu, dacă alegi să mănânci șase banane şi trei pahare cu lapte, vei ajunge la 900 de calorii, deci nu mai este loc şi de altceva. Prin urmare, rezumă-te la două-trei banane şi un pahar cu lapte, restul meniului de o zi fiind compus din salate de legume şi carne slabă (peşte, pui, curcan).

Avantajele dietei cu banane şi lapte

Banananele sunt fructe bogate în vitamine esenţiale organismului. De asemenea, sunt surse bogate de potasiu, mineral care ajută la buna funcţionare a creierului, susţin muşchiul cardiac şi ajută la eliminarea sodiului din corp, prevenind astfel retenţia de apă, vinovată de acumularea kilogramelor.
Fibrele din banane ajută la eliminarea toxinelor din corp şi conferă saţietate, deci nu îţi va fi foame, chiar dacă mănânci mai puţin.
Laptele degresat este, de asemenea, foarte important, deoarece aduce în organism cantităţi importante de calciu şi proteine. Calciul este esenţial pentru dezvoltarea şi menţinerea sistemului osos şi pentru a regla nivelurile hormonale, iar proteinele ajută la dezvoltarea musculaturii.

Dezavantajele acestei diete

Din cauza faptului că pe parcursul celor trei-patru zile de dietă vei consuma mult mai puţine calorii decât eşti obişnuită, este posibil să te simţi slăbită, iar puterea de concentrare să fie redusă.
În plus, din cauza faptului că vei fi privată de anumite vitamine şi minerale, este recomandat să eviţi această dietă în timpul ciclului menstrual sau să iei suplimente care să compenseze aceste lipsuri, nu înainte însă de a consulta un medic.
Chiar dacă bananele şi laptele sunt alimente sănătoase, evită să ţii această dietă pe termen lung pentru că nu corespunde necesarului caloric zilnic recomandat!

ȘTIRI VIDEO GdS

Derbi spectaculos în Sala „Ion Constantinescu“, dar încheiat nedecis

Echipa masculină de handbal a Universităţii Craiova a încheiat la egalitate, scor 35-35, partida susţinută duminică, în Sala „Ion Constantinescu“, în compania...