19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateRoșiile, sursă excelentă de vitamine

Roșiile, sursă excelentă de vitamine

Roșiile constituie o sursă excelentă de vitamina A, C, K, acid folic și potasiu. Aceste legume conțin, în mod natural, cantități reduse de sodiu, grăsimi saturate, colesterol sau calorii, de aceea sunt recomandate în cadrul unei diete sănătoase și al regimurilor de slăbit, contribuind la reglarea greutății corporale și reducerea nivelului lipidelor în sânge.

Roșiile mai furnizează și tiamina, niacina, vitamina B6, magneziu, fosfor și cupru, toate necesare unei stări perfecte de sănătate. Tot 150 de grame de roșii proaspete furnizează 2 grame de fibre, care reprezintă 7% din doză zilnică recomandată.

Cum ne ajută consumul de roșii

Reglarea nivelului glicemiei în sânge. Roșiile sunt o sursă bogată de crom, mineral care reglează nivelul glicemiei în sânge și inhibă pofta de alimente dulci.
Îmbunătățirea vederii. Vitamina A din roșii poate să îmbunătățească acuratețea vederii și să prevină afecțiunile văzului. Un demers științific de specialitate a demonstrat că un consum regulat de roșii reduce riscul apariției degenerării maculare, o afecțiune gravă și ireversibilă a ochilor.
Menținerea sănătății părului. Întrucât furnizează cantități semnificative de vitamina A, roșiile sunt responsabile și pentru menținerea sănătății părului, ajutând podoaba capilară să rămână rezistentă și strălucitoare.
Prevenirea afecțiu-nilor renale și biliare. Medicii au descoperit o legătură directă între consumul de roșii și susceptibilitatea redusă de a dezvolta pietre la rinichi și calculi biliari, în special dacă roșiile sunt consumate fără semințe.
Reducerea intensității durerilor cronice. Persoanele care suferă de dureri cronice recurente produse de boli precum artrită își pot găsi alinarea consumând roșii în fiecare zi. Bioflavonoizii și carotenoidele din aceste fructe sunt agenți antiinflamatori eficienți, acționând ca analgezice naturale.

Diabetul

Studiile au aratăt că persoanele cu diabet zaharat de tip 1 care consumă alimente bogate în fibre au niveluri mai mici de glucoză în sânge, în timp ce persoanelor cu diabet zaharat de tip 2 le poate fi îmbunătăţit nivelul de zahăr din sânge, lipidele şi nivelul de insulină. O cană cu roşii cherry oferă aproximativ 2 grame de fibre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS