14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateLămâia, beneficii asupra sănătății

Lămâia, beneficii asupra sănătății

Lămâia este o sursă foarte bogată în compuşi chimici vindecători, care îmbunătăţesc imunitatea, întăresc vasele de sânge, ajută la vindecarea pielii şi chiar la blocarea dezvoltării anumitor celule care pot declanşa apariţia cancerului.

Lămâia este un fruct care conține flavonoide, substanțe care dețin proprietăți cu rol antioxidant și anticancerigen. Aceasta ajută și la preîntâmpinarea declanșării diabetului, a constipației, hipertensiunii arteriale, contribuie la îngrijirea pielii, a dinților, în cazul indigestiei, dar și a altor probleme de sănătate.
Studiile efectuate de specialiștii urologi au demonstrat faptul că limonada sau sucul de lămâie poate fi utilă pentru vindecarea pietrelor la rinichi prin formarea citratului urinar, care previne apariția formării cristalelor.

Calmează anxietatea

Studiile arată că lămâia are efect de calmare și ajută la îndepărtarea oboselii, agitației, amețelii, nervozității și tensiunii. Inhalarea de ulei de lămâie crește capacitatea de concentrare și ține mintea în stare de alertă. Lămâia poate fi folosită și ca odorizant de cameră în birouri, pentru a crește eficiența angajaților. Dacă te simți tensionat, pune pe o batistă puțin ulei de lămâie și inhalează.

Vindecă răceala și gripa

Când ai răcit, puterea vindecătoare a lămâii acționează atât intern, dând urgent vitamina C celulelor aflate în suferință, cât și extern prin contactul dintre gâtul afectat și sucul de lămâie. Când îți curge nasul sau te doare gâtul, consumă cât mai multă vitamina C, pentru că aceasta impulsionează puternic sistemul imunitar, punându-l la treabă ca să lupte cât mai eficient cu boala. Bea o limonadă caldă făcută din sucul de la o lămâie, miere, și o cană de apă fierbinte, dar nu atât cât să-ți opărești gâtul, pentru că mai rău îi faci..
Dacă te doare gâtul, adaugă în acea limonadă, în loc de miere, o linguriță de sare marină. Fă gargară cu ea de trei ori pe zi. Poți înghiți sucul după aceea.

Vindecă eczemele

Dacă suferi de eczemă, o combinație între lămâie, miere și apă călduță aplicată pe zona cu problema va avea efecte vizibile. Capacitățile antiinflamatorii ale lămâilor sunt dublate de puterea vindecătoare a mierei.

Înlătură oboseală

Când te simți extenuată și incapabilă să îți duci la bun sfârșit îndatoririle, lămâia îți poate servi drept un veritabil energizant. Ea stimulează activitatea creierului și sporește capacitatea de concentrare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS