11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMerele, arme împotriva răcelilor

Merele, arme împotriva răcelilor

Merele, superfructele pe care le găsim pe tarabe şi în rafturile supermarketurilor indiferent de sezon, îşi merită pe deplin titlul de superaliment, datorită efectelor benefice multiple pe care le au asupra sănătăţii.

Sunt sărace în calorii și foarte bogate în fibre alimentare, care au rolul de a reduce colesterolul și glucoza din sânge. Acest fruct are acțiune benefică și asupra colonului. Fibrele protejează colonul de substanțele toxice din alimentele procesate care favorizează apariția cancerului. Un alt beneficiu este combaterea problemelor intestinale. Potrivit unui studiu apărut în British Journal of Nutrition, sucul de mere are capacitatea de a preveni formarea pietrelor la rinichi.
Merele ţin de sete, cresc secreţia de fluide necesare corpului şi reduc gradul de vâscozitate al mucoaselor, după cum se sugerează în numeroase manuale de medicină chinezească tradiţională.
Sunt o sursă excelentă de fibre solubile (circa 5 grame la un măr de mărime medie), o categorie de carbohidraţi din plante care ajută la reducerea riscului de afecţiuni intestinale, inclusiv diverticulită, hemoroizi şi diferite tipuri de cancere. În plus, fibrele reglează nivelul de insulină, prevenind diabetul, curăţă şi detoxifiază, accelerând astfel eliminarea metalelor grele din organism, cum ar fi de exemplu cuprul sau plumbul.
Au o cantitate mare de pectină, substanţă care are capacitatea de a reduce nivelul de colesterol rău din corp, ajutând astfel în pierderea kilogramelor în exces.
Merele pot preveni apariţia astmului şi a afecţiunilor respiratorii graţie antioxidanţilor prezenţi în special în coajă, care protejează celulele de acţiunea redicalilor liberi, prevenind astfel apariţia inflamaţiilor, principala cauză a numeroase boli. Două studii recente sugerează că pentru a reduce la minimum riscul de tulburări respiratorii este necesar consumul a minimum cinci mere pe zi.
Merele au grijă de silueta ta. O componentă a cojii de măr este acidul ursolic, o substanţă care a fost asociată, în cadrul mai multor studii, cu un risc redus de obezitate. Acidul ursolic ajută la arderea caloriilor acumulate excesiv în corp, precum şi la creşterea masei musculare, ceea ce favorizează o pierdere a masei de grăsime nocivă. De asemenea, această substanţă creşte nivelul grăsimilor brune, care sunt benefice în organism, prin comparaţie cu cele albe.
Sunt arme împotriva răcelilor. Consumul de mere este considerat una dintre cele mai bune căi de întărire a sistemului imunitar, mai ales acum, când vremea se va răci şi vor „înflori“ virozele. Acest lucru se datorează conţinutului bogat de vitamina C. Un măr mediu are peste opt miligrame din această vitamină, ceea ce înseamnă aproximativ 14% din aportul zilnic recomandat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS