Acasă Sanatate Ministerul Sănătăţii: 19 cazuri noi de infectare cu virusul West Nile, în...

Ministerul Sănătăţii: 19 cazuri noi de infectare cu virusul West Nile, în ultima săptămână. Încă patru oameni au murit

-

Nouăsprezece cazuri noi de meningită/meningo-encefalită cauzate de infecţia cu virusul West Nile au fost confirmate în ultima săptămână, fiind înregistrate încă 4 decese, scrie Agerpres.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, dintre cele 19 cazuri din ultima săptămână 5 au fost înregistrate în Bucureşti, 3 – în judeţul Iaşi, câte două cazuri – în judeţele Bacău, Bihor şi Dolj şi câte un caz – în judeţele Caraş Severin, Prahova, Galaţi, Vaslui şi Suceava.

Conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, până în prezent, în sezonul 2018, au fost înregistrate în total 215 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecţia cu virus West Nile, fiind înregistrate 25 de decese la pacienţi care prezentau co-morbidităţi, se arată într-un comunicat al MS transmis AGERPRES.

Astfel, în Bucureşti au fost înregistrate 7 decese, 4 în judeţul Iaşi, 2 în judeţul Constanţa, 2 în judeţul Dolj, 2 în judeţul Olt şi câte 1 deces în Alba, Brăila, Galaţi, Covasna, Dâmboviţa, Suceava, Teleorman şi Prahova.

„În ultima săptămână se constată o scădere a numărului cazurilor noi de infectare cu virusul West Nile, însă, din păcate, în această perioadă s-au înregistrat încă 4 decese. Pentru perioada următoare, se aşteaptă ca tendinţa de scădere a cazurilor de îmbolnăvire cu virusul West Nile să continue”, afirmă MS.

Specialiştii în sănătate publică ai Ministerului Sănătăţii recomandă populaţiei să ia în continuare măsurile necesare pentru evitarea infectării cu virusul West Nile. Printre acestea, se numără mijloacele de protecţie fizică a populaţiei pentru evitarea expunerii la înţepăturile ţânţarilor, precum protecţia mecanică a tegumentelor, folosirea substanţelor repelente, plase de protecţie la ferestre.

ȘTIRI VIDEO GdS

Sorin Cârțu anunță: Pigliacelli revine la prima echipă!

Președintele Universității Craiova, Sorin Cârțu, a afirmat că Mirko Pigliacelli și-a încheiat „exilul“ la echipa secundă. „Sorinaccio“ a menționat că portarul italian va reveni...