126 de cazuri noi de rujeolă s-au înregistrat în ultima săptămână în România, a anunţat Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Potrivit HotNews, jumătate dintre acestea au fost confirmate în judeţele Vaslui, Bacău şi Suceava.  Numărul îmbolnăvirilor a ajuns astfel la 10.749, între care 10.200 de bolnavi cu rujeolă nefiind vaccinați.

Potrivit statisticilor, 35 de cazuri s-au înregistrat în Vaslui, câte 15 în Bacău şi Suceava, 12 în Iaşi, 11 în Prahova, 9 în Brăila, 5 în Dâmbovița, 4 în Constanţa, câte trei în Bucureşti, Giurgiu şi Vrancea, câte două în Botoşani, Braşov şi Ialomiţa şi câte unul în Tulcea, Mureş, Ilfov, Harghita şi Argeş.

Din numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România de la debutul epidemiei s-au înregistrat 38 de decese. Cele mai multe – nouă – au fost raportate în judeţul Timiş. În judeţul Dolj au fost înregistrate şapte decese, șase în Arad, trei în Caraș-Severin, două în Neamț și câte unul în Suceava, Bihor, Brașov, Cluj, Călărași, Satu Mare, Vaslui, Galați, Mureș și București.

Oana OLARU
Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.