10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMedici revoltaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu

Medici revoltaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu

Medicii Secţiei chirurgie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu sunt revoltaţi şi refuză să mai opereze până nu le sunt oferite materialele necesare. Cele mai importante substanţe pentru anestezie lipsesc de câteva zile, iar medicii s-au săturat să aştepte un răspuns din partea administraţiei. Nemulţumiţi de modul în care sunt obligaţi să îşi facă meseria, unele cadre medicale au mers ieri-dimineaţă în biroul managerului privat Cristi Vlădoianu pentru a căuta câteva răspunsuri, în ceea ce priveşte lipsa materialelor indispensabile desfăşurării operaţiilor, pentru ca pacienţii să beneficieze de condiţiile actualului secol şi să nu fie tăiaţi „pe viu“. Medicii chirurgi şi asistenţii au zăbovit câteva zeci de minute la discuţiile cu şefii Spitalului Judeţean, însă la ieşirea din biroul managerului nu au dorit să facă vreun comentariu.

Administraţia cunoaşte lipsurile

În ciuda faptului că este una din cele mai importante secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, unde se operează în permanenţă, în ultima perioadă aprovizionarea cu substanţele şi materialele necesare a lăsat de dorit. Deficienţele respective sunt recunoscute chiar de managerul Cristi Vlădoianu, care susţine că a încercat să rezolve problema lipsei medicamentelor.
„A fost vorba de nişte disfuncţionalităţi pe care tot noi le-am rezolvat. Este vorba de nişte medicamente folosite în anestezie. A existat o discontinuitate în aprovizionare. Astăzi (marţi – n.r.) urmează să sosească şi totul reintră în normal. E vorba de o lipsă de câteva zile a medicamentelor folosite pentru anestezie. A fost o discontinuitate în aprovizionare. Nu se poate estima tot timpul ce medicament se va consuma. Depinde de numărul de intervenţii medicale, de anumiţi indicatori, de patologie. Este posibil ca în această perioadă patologia căreia i se adresa medicamentul respectiv să fi fost mai mare decât în alte perioade şi atunci nu se putea face o estimare corectă“, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, Cristi Vlădoianu, care a asigurat că problema medicamentelor care lipsesc va fi rezolvată.
Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu se află în subordinea Consiliului Judeţean Gorj. Conducerea judeţului a declarat că problemele legate de aprovizionarea cu medicamente şi materiale sunt în sarcina managerului privat, iar acesta este obligat să se ocupe de asigurarea condiţiilor necesare exercitării unui act medical în condiţii normale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS