19.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateTratamente naturiste pentru herpes

Tratamente naturiste pentru herpes

Plantele medicinale pot să prevină apariţia simptomelor sau să grăbească vindecarea leziunilor herpetice.

Herpesul este o infecţie produsă de virusurile herpetice care poate fi localizată la nivelul buzelor sau organelor genitale. Odată ce a contractat acest agent patogen, o persoană va trăi tot restul vieţii cu el în corp. Virusul herpetic iese din starea latentă doar când suntem slăbiţi, nervoşi sau stresaţi. Atunci se activează şi produce simptomele pe care le ştim: mâncărimi, roşeaţă, vezicule incolore.

Imunostimulente

Pentru că slăbirea sistemului imunitar favorizează apariţia infecţiei herpetice, tratamentul trebuie să înceapă cu întărirea acestuia.
Pentru aceasta este eficientă echinaceea. Un tratament cu echinaceea trebuie să fie urmat timp de cel puţin trei luni, în fiecare zi. Modul de administrare este, dacă se foloseşte ceai, de trei sau patru ceşti pe zi, dacă se preferă tinctura se administrează între una şi patru linguriţe de trei ori pe zi, sau două capsule de echinaceea de trei ori pe zi.
Aportul de vitamina C este foarte important în întărirea imunităţii. De aceea se recomandă ca alimentaţia să fie bogată în legume şi fructe care conţin din belşug această vitamină, cum ar fi pătrunjelul, roşiile, citricele, zmeura, coacăzele, ardeii sau varza. Unguentele pe bază de propolis, disponibile în farmacii, au de asemenea efecte foarte bune asupra sistemului imunitar. Alt tratament eficient este tamponarea cu tinctură de propolis (20 g propolis la 100 ml alcool de 90 de grade).

Cicatrizante şi dezinfectante

După ce au apărut simptomele, se pot folosi aplicaţii locale cu ceai negru sau cafea neagră rece. Se pot folosi şi produse naturiste pe bază de gălbenele care au efect antiseptic. Astfel, tinctura de gălbenele se aplică direct pe veziculele herpetice, fiind un bun cicatrizant, antiinflamator şi calmant. Efect antiseptic au şi grăunţele de usturoi. Acestea se zdrobesc şi se aplică pe zona afectată.
Gelul de aloe vera usucă, dezinfectează şi ajută efectiv la cicatrizarea veziculelor herpetice. Un excelent remediu pentru grăbirea vindecării este brusturele. Se prepară o infuzie din 20-30 de grame de rădăcină mărunţită la un litru de apă, cu care se tamponează locul respectiv.
Frunzele de mălin au proprietăţi antimicrobiene, fiind eficiente pentru aplicaţii locale în afecţiuni virale, fungice şi bacteriene ale pielii.

Reţetă
Pentru controlul stresului se recomandă un ceai din patru părţi de urzică, trei părţi de paie de ovăz, trei părţi de muşeţel, o parte de floarea pasiunii şi o parte sunătoare. Din acest amestec se prepară o infuzie, folosind patru-şase linguri de amestec la un litru de apă, din care se bea pe parcursul unei zile. Consolidează, hrăneşte şi menţine mecanismele sistemului nervos care se ocupă de gestionarea stresului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS