9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateVitamina D previne cancerul de colon

Vitamina D previne cancerul de colon

Cercetătorii britanici au descoperit că un nivel crescut de vitamina D în organism scade considerabil riscurile de îmbolnăvire de cancer colorectal. Practic, riscul de cancer este cu aproximativ 40% mai mic decât la persoanele care au carenţe de vitamina D. Studiile au fost efectuate pe un eşantion de  peste 500.000 de persoane din ţări ale Uniunii Europene, între 1992 şi 1998, şi au fost publicate în ediţia de vinerea trecută a British Medical Journal.
Vitamina D este sintetizată în mod natural de organism prin simpla expunere la soare, dar poate proveni în cantităţi mici şi din unele alimente. Ea are un rol foarte important în fixarea calciului şi întărirea masei osoase. În urma testelor efectuate cu această ocazie au fost diagnosticate 1.248 de cazuri de cancer de colorectal, iar analizele lor au fost comparate cu ale unor persoane sănătoase.
Oamenii de ştiinţă nu au putut însă preciza dacă administrarea de suplimente alimentare ar rezolva problema carenţei de vitamina D din organism la fel de eficient ca expunerea la soare asociată cu o dietă alimentară echilibrată. Până la apariţia unor noi descoperiri medicale, recomandările medicilor pentru reducerea riscului de declanşare a acestui tip de cancer sunt următoarele: renunţarea la fumat, practicarea cu regularitate a exerciţiilor fizice, pierderea kilogramelor suplimentare, limitarea consumului de alcool şi de carne roşie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII