9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateArahidele prăjite, duşmanul vieţii sexuale

Arahidele prăjite, duşmanul vieţii sexuale

Chiar dacă produc o cantitate mare de energie, arahidele sunt printre alimentele recomandate de nutriţionişti în curele de slăbire. Totuşi, prăjite în ulei, ele pot aduce deservicii digestiei, precum şi vieţii sexuale.

 

Arahida sau aluna de pământ este originară din America de Sud. Este o plantă perenă, cu fructele în pământ, care a ajuns să fie cunoscută în întreaga lume drept un aliment deosebit de energizat. 100 de grame de produs uscat dezvoltă în corp prin metabolizare aproximativ 650 de calorii.

Arahidele au acţiune antisclerogenă şi antihemolitică şi sunt indicate în astenii şi surmenaj. Totuşi, nu este bine să fie consumate prăjite, în ulei şi cu multă sare, pentru că sunt toxice pentru ficat, ducând la formarea unui compus dăunător, acroleina. De asemenea, consumate prăjite scad excitabilitatea sexuală.

Cu toate acestea, nutriţioniştii le recomandă pentru toate vârstele (neprăjite, desigur): copiilor – datorită aportului de vitamine, adulţilor – pentru prevenirea bolilor cardiace, stimularea poftei de mâncare şi menţinerea metabolismului sănătos. Femeile gravide care consumă arahide au un risc scăzut de avort datorită aportului de acid folic al acestora. Mai mult, Vitamina E conţinută în arahide este un antioxidant vital, care contribuie la protejarea celulelor şi la creşterea imunităţii. Vitaminele B1 şi B3 sunt esenţiale în funcţionarea sistemului nervos, apetitului şi digestiei, Vitamina B2 menţine sănătatea pielii şi ochilor, în timp ce Vitamina B6 ajută la prelucrarea proteinelor în organism, la producerea hemoglobinei şi transportul oxigenului la celule. Arahidele conţin 26% proteine, mai mult decât lactatele, ouăle sau peştele.

 

Arahidele conţin grăsimi „bune“

 

Cantitatea mare de energie dezvoltată prin consumarea acestor fructe se datorează conţinutului mare de azotaţi, ulei şi glucide din compoziţia lor. Arahidele mai conţin aminoacizi esenţiali, elemente nutritive (sodiu, potasiu, fier, fosfor, vitamine liposolubile).

Arahidele sunt recomandate celor care doresc să reducă consumul de carne roşie. Grăsimile nesaturate din arahide ajută la scăderea nivelului colesterolului dăunător organismului. Cea mai mare parte a grăsimilor din arahide (aproximativ 90%) sunt considerate grăsimi „bune“ spre deosebire de celelalte, care se depun pe artere şi care se găsesc, majoritar, în produsele de origine animală, precum carnea şi untul. Acesta este alt motiv pentru care nutriţioniştii recomandă consumarea arahidelor chiar şi în dietele de slăbire.

Dr. Cristiana Pîrşoi, Centrul Naturist TERRA-QI Chengguang Craiova, str. Prelungirea Horia, nr.5, tel: 0729.063.879; 0722.538.674.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS