20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatatePC-ul deformează coloana

PC-ul deformează coloana

Durerile musculaturii spatelui şi ale coloanei vertebrale ne avertizează că trebuie să facem pauze de la calculator ca să ne revenim. Ignorarea acestor simptome poate să ducă în schimb la probleme mult mai grave.
Majoritatea tinerilor petrec mult timp în faţa calculatorului şi simt dureri ale musculaturii spatelui şi ale coloanei vertebrale. Dacă stăm prea mult timp într-o poziţie incorectă, pot apărea deviaţii ale coloanei vertebrale, slăbirea musculaturii scheletice şi dureri de spate.
Din cauza poziţiilor incorecte, mai ales la vârste tinere, apar deviaţiile coloanei vertebrale: lordoza, scolioza, cifoza şi cifoscolioza. Scolioza presupune o deformare a coloanei vertebrale care ajunge să ia forma literei C sau S. Cifoza constă în deviaţia coloanei antero-posterior, adică la persoana afectată de această boală se poate observa dacă este privită din profil o cocoaşă. Lordoza reprezintă deviaţiile coloanei vertebrale cu convexitate anterioară, prin exagerarea curburilor normale ale coloanei vertebrale, adică spatele pare concav, orientat spre interior. Cifoscolioza este o combinaţie între cifoză şi scolioză, cu predominanţa a uneia din ele.
 Aceste deviaţii pot conduce în timp la discopatii. La rândul lor, discopatiile netratate pot conduce la apariţia unor complicaţii şi mai serioase: spondiloze care sunt localizate în principal în zona cervicală sau chiar la apariţia herniilor de disc. De aceea, prevenirea acestor boli e foarte importantă mai ales dacă sunteţi tineri.

Evitaţi sedentarismul

Combaterea sedentarismului este esenţială în prevenirea durerilor de spate. Puteţi să vă înscrieţi la un curs de gimnastică aerobică sau să mergeţi la sală pentru exerciţii specifice pentru întărirea muşchilor spatelui.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS