19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateAlimente pentru trup şi suflet

Alimente pentru trup şi suflet

Pornind de la maxima „Dacă dragoste nu e, nimic nu e“, dragostea apare ca „ingredientul“ principal în viaţa noastră. Într-o permanentă căutare a sex-appeal-ului şi a experienţei sexuale, www.topsănătate.ro vă dezvăluie alimentele dragostei, care inspiră romantismul şi afecţiunea.

Oamenii au consumat dintotdeauna alimentele, plantele şi băuturile cele mai ciudate şi cu proprietăţi considerate a fi miraculoase, în speranţa că aceste substanţe magice le vor creşte farmecul şi puterea de seducţie în ochii sexului opus, îmbunătăţindu-le implicit şi performanţele sexuale. Bineînţeles că în prezent există Viagra, însă credinţele din străbuni nu dispar cu una cu două. De aceea, există încă persoane care consideră alimentaţia un stimulent pentru apetitul sexual (stridiile şi caviarul, urmate de şampanie, de exemplu).

Mit şi realitate

Însă cât de adevărate să fie aceste credinţe? Fiecare mit trebuie să aibă la bază o mică fărâmă de adevăr, aşadar oamenii de ştiinţă au verificat cele mai populare alimente afrodiziace în căutarea acelei fărâme de adevăr pe baza căreia acestea şi-au câştigat acest renume.
Stridiile, caviarul, creveţii şi alte fructe de mare au fost întotdeauna recunoscute ca şi afrodiziace. Din punct de vedere nutriţional, constituie o adevărată sursă de proteine, fier, zinc şi iod. Fierul este esenţial în producerea hemoglobinei, substanţă pigmentată care ajută globulele roşii să transporte oxigenul în toate celulele corpului, asigurând o rezistenţă mai mare la boli şi diminuând riscul anemiei. Zincul este unul dintre cele mai importante elemente ale spermei. Nivelul de zinc din spermă este de o sută de ori mai mare decât cel din sânge. În ţările în care populaţia se confruntă cu carenţe de zinc, pubertatea este întârziată şi organele sexuale nu se dezvoltă normal. Iodul este necesar pentru buna funcţionare a glandei tiroide. În cazul în care organismul dumneavoastră produce o cantitate insuficientă de hormoni tiroidieni, vă veţi simţi obosit, deprimat şi lipsit de energia necesară pentru a face faţă dorinţelor sexuale. Aşadar, trebuie să aveţi o glandă tiroidă activă.

Roşiile – „merele dragostei“

Când au fost introduse pentru prima oară în Europa au fost denumite „merele dragostei“, datorită efectelor stimulante care le erau atribuite. Ideea că roşiile sunt stimulente sexuale a fost întărită de studiile ştiinţifice din perioadele următoare. Cercetările recente au arătat că roşiile conţin cele mai importante surse de licopene din dietă. Licopenele fac parte din categoria carotenoidelor şi sunt cunoscute pentru proprietăţile anticancerigene (benefice, în special, în cazul cancerului de prostată).
Potrivit unui studiu efectuat de o echipă de cercetători, bărbaţii care includ în dieta lor săptămânală zece porţii de salate de roşii şi alte legume (în diverse combinaţii) prezintă o diminuare cu până la 35% a riscului de a face cancer de prostată, în comparaţie cu cei care nu consumă atât de des roşii.
Numeroase studii efectuate au demonstrat că unele arome pot cauza într-adevăr un efect extraordinar asupra organismului uman. Printre cele mai întâlnite alimente folosite ca afrodiziace de-a lungul timpului se numără şi următoarele:
• Alcoolul elimină inhibiţia şi măreşte încrederea în sine; cu toate acestea, un consum exagerat are un efect sedativ, nicidecum transpunerea într-o stare romantică;
• Bananele nu numai datorită formei incitante, ci şi a consistenţei cremoase; câteva studii au arătat că enzima bromelain din compoziţia acesteia îmbunătăţeşte performanţele sexuale masculine;
• Caviarul sursă importantă de zinc, ajutând la stimularea producţiei de testosteron;
• Şampania considerată „băutura dragostei“ elimină inhibiţia (consumată în cantităţi moderate) şi cauzează o plăcută senzaţie de căldură în organism;
• Ciocolata conţine atât substanţe sedative care relaxează şi elimină inhibiţia, cât şi substanţe stimulante care cresc nivelul energiei şi apetitul sexual. Se spune că ar fi fost chiar interzis consumul ei în unele mănăstiri, cu câteva secole în urmă;
• Smochinele erau foarte renumite în Grecia antică în timpul ritualurilor de împerechere;
• Ginsengul măreşte intensitatea dorinţei sexuale;
• Ridichile, considerate cel mai puternic afrodiziac de către faraonii egipteni, în special datorită gustului picant care stimulează cerul gurii;
• Ţelina conţine vitaminele A, C, E, P, B şi numeroase minerale. Este excelentă pentru tonifierea muşchilor şi lichefiază sângele; reduce nivelul de colesterol. Romanii au dedicat ţelina zeului Pluto;
• Coriandrul seminţele uscate au un puternic efect euforic, în special în cazul femeilor. Aceste seminţe pot fi adăugate într-un pahar cu vin, însă trebuie evitat un consum exagerat pentru a nu întâmpina reacţii adverse;
• Vanilia creează un efect euforic, combate astenia sexuală, acţionează asupra sistemului nervos central, iar prin intermediul mirosului acţionează în mod indirect asupra stimulării sexuale;
• Şofranul are proprietăţi stimulante ale zonelor erogene; studiile au demonstrat că au efecte similare cu hormonii. Atenţie, un consum exagerat de şofran poate cauza râset incontrolabil;
• Oregano, prin infuzie, are remarcabile proprietăţi afrodiziace;
• Muştarul stimulează acţiunea glandelor sexuale. Există trei tipuri de muştar: negru, alb şi galben din India; muştarul alb era folosit cu succes în Evul Mediu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS